Travel | Stedentripje naar Berlijn

by - 14:11


Een aantal weken geleden schreef ik over mijn steden tripje naar Parijs. Naast deze enorm leuke reis ben ik ook nog eens samen met mijn beste vriend naar Berlijn geweest. Vandaag kun je meer lezen of dit geweldige reisje.Wij zijn allebei ontzettend grote F1 fans, eigenlijk wilde wij heel graag samen naar de race in Spa België. Maar ineens popte het idee op om naar Berlijn te gaan. Keuzes moesten gemaakt worden, ik heb helaas namelijk nog steeds de loterij niet gewonnen, en daarom gingen we toch voor Berlijn!

Dag 1

De reis begon vroeg, we zijn namelijk met de auto naar Berlijn gegaan. Om 6 uur zijn wij richting de Duitse grens gereden. Ik heb Nederland op een hele andere manier kunnen bekijken want wauw, ik ben langs plekken gereden waar ik nog nooit ben geweest. Anyway het was een lange reis, ik weet niet hoeveel we gestopt zijn omdat ik naar de wc moest maar we hebben er heel veel Sanifair kaartjes aan over gehouden.

Rond 14.00 uur kwamen we aan in Berlijn bij ons appartement. Wij verbleven in Appartements am Branderburger Tor. Midden in het centrum hadden wij een leuke studio, letterlijk naast het Holocaust monument met op 10 minuten loopafstand een metro station. Het was een mooie schone studio met een keuken, badkamer, ruim tweepersoonsbed, tv, wifi en een balkon. Toen we eenmaal gesettled waren en we de koffers hadden uitgepakt hebben we even een powernapje gedaan omdat we natuurlijk kapot waren van de reis.

Om 17.00 uur hebben we onszelf klaargemaakt om op pad te gaan en Berlijn te gaan ontdekken! Potsdammerplatz lag op 10 minuten loopafstand. Het was lekker weer dus dat stukje lopen was voor ons geen probleem. Wel hadden we enorm veel honger en zijn we bij een burger tentje dat 'Andy's diner & bar Berlin' heet belandt. Een super lekkere burger hebben we daar op, plus er was ook erg aardig personeel dat hun best deed om Nederlands te spreken, hoe leuk?

Vanaf de burger bar keken wij recht af op het Sony Centre en The Mall of Berlin. We hebben de rest van de avond dan ook doorgebracht in The Mall of Berlin. We hebben geshopt, ja ik ben een groot liefhebber van de DM drogisterie en ben daarom ook lichtelijk los geslagen. Plus ik heb in een mega leuk kledingzaakje mijn Oktoberfest outfit compleet kunnen maken. We hebben in de Mall nog bij een schattig koffie zaakje wat gedronken en zijn toen terug naar het appartement gegaan.
Dag 2

We moesten redelijk vroeg op, we hadden namelijk om 10 uur een fietstocht gepland via Berlin on Bike. Met een Nederlandse gids hebben we in 3 uur Berlijn doorgefietst langs alle bezienswaardigheden en historische monumenten. Deze 3 uur werd uiteindelijk wel veel langer omdat onze gids te veel te vertellen had! We hebben een groot gedeelte van Berlijn gezien en dat was echt super tof. Zo zijn we langs het monument van de Muur geweest, De Reichstag, Branderburger Tor en en stuk door de Tiergarten gefietst. Daarnaast hebben we nog zoveel meer indrukwekkende dingen gezien.

Na de fietstocht waren we gesloopt en zijn daarom terug naar het appartement gegaan om weer een kleine powernap te doen! Na het slapen hebben we ons klaargemaakt en hebben we de metro naar de East Side Gallery gepakt. Een deel van de muur dat nog staat met prachtige tekeningen er op gemaakt door kunstenaars. Ik kon letterlijk voor elk deel stil gaan staan om een foto te maken want wauw, stuk voor stuk was het echt prachtig. Maar halverwege de muur kwam de struggle, we kregen honger.

Uiteindelijk kwamen we aan het eind van de muur bij een heel leuk tentje dat Pirates heet. Een soort borrel & bites bar. Ik bestelde Spare Ribs en Lars een pizza, het was niet heel spannend maar wel lekker. En je zat er echt heel leuk, een soort beach vibe kreeg je er bij en het had een mooi uitzicht op de Oberbaumbrücke. Na het eten hebben wij er nog een paar uur gezeten met cocktails en biertjes. Het is echt een super gezellige locatie buiten het centrum waar je leuk kan zitten.

Dag 3

De laatste volle dag in Berlijn was aangebroken! Weer waren we al vroeg uit de veren omdat we om 11 uur kaartjes hadden voor de Fernsehturm. Dit was wel echt gaaf om een mee te maken, we gingen met een lift razend snel naar boven. Boven hebben we een aantal keer rond gelopen, bij elk raam stond er precies wat je kon zien en richting welke hoek je keek van Berlijn. Echt heel tof!

Lars had alleen een beetje hoogtevrees dus toen we weer beneden stonden hebben we ergens koffie gedronken. Toen we bij Starbucks zaten viel mijn oog op de TK Maxx, toen ik naar New York en Bosten ben geweest heb ik hier echt veel geshopt. Een poging waard om eens binnen te kijken! Daarnaast zijn we nog naar wat andere winkels geweest om te shoppen. 

Aan het van de dag hebben we een kort powernapje gedaan en zijn daarna naar Branderburger Tor gelopen, wat een hoop mensen lopen daar toch rond. Maar aan het eind van de dag is het nog mooier om dit te zien dan overdag. Vanuit Branderburger Tor zijn we naar Checkpoint Charlie gelopen. Het is echt heel gaaf om hier eens te zijn, het stelt niet veel voor vindt ik zelf maar het is het waard om langs te gaan en te lezen over de geschiedenis. Vanuit hier zijn wij doorgelopen naar Maredo Steakhouse Berlin.

Oh mijn god, wat heb ik hier lekker gegeten! Het is een restaurantje van hogere kwaliteit. Je zit er heel mooi langs de Berliner Dom en je kan kijken naar de mensen die voorbij lopen. Het eten was echt ontzettend lekker, we hadden een shared dish als voorgerecht. Als hoofdgerecht hadden we beide een Bavette met frietjes, en wauw wat was dit lekker zeg! We hebben nog even nagenoten op het terras daar en besloten toen om een cocktailbar op te zoeken. Omdat dit nog een eind lopen was besloten we om een step te gebruiken. We hadden ze veel voorbij zien komen en het leek allemaal erg makkelijk.

Eenmaal de Lime app geïnstalleerd, een stepje gezocht en we konden aan de slag. Wat was dit leuk om te doen! Tijdens mijn steden tripje in Parijs had ik ze ook al zien staan maar durfte er toen niet op. Gelukkig is het verkeer in Berlijn net wat anders en rustiger. Op de step zijn we naar Vincents cocktailbar gegaan en hebben we heerlijk aan het water kunnen zitten met een cocktail. 


Dag  4

Wat was het rot weer die ochtend! We wilde eigenlijk nog een extra nacht bijboeken omdat we nog te veel gepland hadden, maar toch besloten we om dat niet te doen en gewoon de parkeerplaats langer te houden. Om 10.00 uur zijn we naar het Holocaust museum gegaan dat zich onder het Holocaust monument bevindt, dit was zo indrukwekkend en naar om te lezen. Ik moest af en toe echt slikken als ik dingen hoorde of las. Bij het museum hebben wij een kop telefoontje voor €3,- gekocht zodat alles naar het Nederlands vertaald werd. 

Na het museum hebben we ergens koffie gedronken om een nieuwe planning te maken voor die dag. Het weer was namelijk echt bagger! We hadden besloten om de auto te pakken naar Hoheshonehause, een staatsgevangenis op het randje van Berlijn. Eenmaal daar aangekomen bleek de pin kapot te zijn en konden we dus niet deelnemen aan de tour. We zijn toen terug gereden naar de parkeerplaats en hebben nogmaals rondgelopen bij Checkpoint charlie, hier kon ik namelijk een stempel voor in mijn paspoort laten zetten.

Om 14.00 uur zijn we in de auto gestapt terug naar Nederland. Onderweg hebben we nog gegeten en zijn een aantal keer gestopt omdat we moe waren en muf werden van het zitten in de auto. Om 20.00 uur kwamen we thuis aan en zijn we lekker naar bed gegaan. Berlijn is het echt waard om eens naartoe te gaan, de stad trok mij eerst niet maar nu ik er geweest ben wil ik zo graag terug! Het is een mooie stad vol historie maar je kan er ook veel leuke dingen doen. Ik raad het zeker aan om eens naartoe te gaan.

Liefs, Lieke

You May Also Like

0 reacties