Travel | 5 dingen die ik wil doen tijdens mijn stedentrip naar Parijs

by - 07:00

Bron: Tumblr

In juli ga ik samen met een vriendinnetje, Quinty, een lang weekend naar Parijs. We gaan twee dagen daarvan het centrum van Parijs in en één dag naar Disney! Natuurlijk valt er in Parijs een hoop te bezichtigen en dus heb ik een lijstje gemaakt van dingen die ik niet wil missen dit reisje.

Voor mijn 21ste verjaardag kreeg ik een dagje Parijs cadeau, heel 2018 is het er niet van gekomen om dit dagje te plannen. Inmiddels is er nog een verjaardag overheen gegaan en hebben we er een weekendje van gemaakt, 3 hele dagen in Parijs. Naast Disney wil ik nog dingen bezichtigen en zien.

Tuurlijk wil ik graag op de Eiffeltoren staan, over de binnenplaats van het Louvre lopen en naar de Notre Dame. Maar naast de standaard bezienswaardigheden heb ik ook een lijstje opgesteld met waar ik nog meer graag naartoe wil.

1. Verborgen tuin van de Champs-Élysées

Tijdens mijn zoektocht naar leuke nog onbekende plekjes van Parijs kwam ik dit tegen. Blijkbaar zit er vlakbij de Champs-Élysées en in de buurt van het Palais de la Découverte een tuin die verborgen zit voor de meeste toeristen. De tuin genaamd Jardin de la Vallée Suisse is niet heel groot maar wel de moeite waard.

2. Kleurrijk Rue Crémieux

Voordat ik Parijs gepland had stond deze kleurrijke wijk al op mijn to go lijstje. Ik hou van zulke kleurrijke wijken, ik was in Bonaire al verliefd op de huisjes. In Londen zocht ik ook zo'n locatie op en dat wil ik nu in Parijs ook doen. Ik ben nu al enthousiast om door deze kleurrijke wijk te lopen.

3. Moulin Rouge

De Moulin rouge staat bekend om de mooie shows die er gegeven worden, er is zelfs een film over gemaakt. Ik heb gewerkt als entertainer op een vakantie park, de Moulin Rouge hebben wij vaak uitgevoerd als musical. Het gebouw vind ik er heel mooi uit zien en is een bezoekje waard.

4. Palais Royal

Het koninklijke paleis heeft een prachtige binnenplaats. Niet alleen leuke winkeltjes en een prachtig uitzicht, nee er staan ook veel artistieke kunstwerken. Ik ben totaal geen kunstsnuiver maar vind dit wel echt heel mooi op te zien. Daarbij zit er ook nog eens een mooie tuin en leuke eetcafeetjes.

5. Streetart in Belleville 

De wijk Belleville ligt een heel eind uit de richting maar bevindt zich nog wel in Parijs. Als er een mogelijkheid is om dit stuk te kunnen reizen dan wil ik zeker een kijkje nemen in dit gedeelte van Parijs. Ik ben echt dol op streetart en de muren in Belleville staan er vol mee!

Heb jij nog tips voor mijn reisje naar Parijs?
Liefs, Lieke

You May Also Like

0 reacties