Kookclubje | Mama's tomatensoep

by - 07:00


Éen keer in de week kook ik samen met een vriend of vriendin of gewoon lekker thuis samen met mijn moeder. Nieuwe recepten uitproberen of nieuwe technieken leren, ik vind het zo leuk! En natuurlijk deel ik met alle liefde de recepten met jullie.

Voor mijn 21e verjaardag in december 2017 organiseerde ik een 21 diner voor mijn vriendinnen. Tomatensoep is een soepje dat eigenlijk iedereen wel lekker vind, en dus wilde ik dit dus als het warme voorgerechtje in mijn 21 diner menu. 

Mijn moeder maakt altijd heerlijke tomatensoep zelf maar nu wilde ze speciaal voor mijn verjaardag eens wat anders proberen, een wat romiger soepje, het resultaat is dit recept. En inmiddels bijna anderhalf jaar laten genieten wij hier nog steeds van!

Wat heb je nodig?

♥ 300 g rundergehakt
♥ 1 kg Trostomaten
♥ 1 ui
♥ 1 teenknoflook
♥ 1 Bosui
 1 Bouillon blokje
♥ Blikje tomatenpuree
♥ Peterselie

Wat moet je doen?

Snijd de tomaten in partjes en doe ze in een ovenschaal. Marineer ze met 1,5 eetlepel suiker, 1 eetlepel olijf/zonnebloem olie en breng het op smaak met peper en zout. Daarna mogen ze 50 minuten in de oven op 180 graden.

Ondertussen kun je de bosui in smalle ringen snijden, de teen knoflook in stukjes en de ui snipperen. Als de tomaten nog 15 minuten in de oven moeten kun je beginnen met het bakken van het gehakt, dit dien je te rullen. Als het gehakt goed gaar is kun je de knoflook en ui mee bakken.

Als de tomaten klaar zijn kun je deze in een grote soeppan doen, giet er op gevoel water bij zodat je een romig en niet te dikke soep hebt. Doe het bouillonblokje en het blikje tomatenpuree er bij. Als alles in de pan zit gebruik je een staafmixer om alles tot een soep te mixen en de gebakken tomaten te pureren.

Zodra alles gemixt en gepureerd is kun je de pan nog even op het vuur zetten. Als de soep bijna kookt doe je het gehakt met de knoflook en uit door de soep heen. Roer dit goed door en voeg daarna de bosui toe, laat de soep nog 10 minuten op het vuur staan en breng het eventueel op smaak met peper en zout. Voeg als laatste nog de peterselie toe, en dan kun je de soep serveren!



Een lekkere gevulde en vooral gezonde soep!
Liefs, Lieke 

You May Also Like

0 reacties