Persoonlijk | Ik schreef een Blogpost voor mijn werk

by - 07:00


Nadat ik anderhalf jaar als activiteitenbegeleider gewerkt heb bij Doe Nederland wilde ik wat meer vastigheid. Inmiddels werk ik alweer een halfjaar op de afdeling sales en ik doe dit met plezier. Daarnaast ontwikkel ik nog een nieuw activiteit en schrijf ik eens in de zoveel tijd een blog.

Sinds kort bieden wij een nieuw uitje aan dat afgeleid is van onze VR rooms. Ik schreef onderstaande blogpost hierover en ik ben benieuwd wat jij hier van vind.

VR GAME BLOGPOST

 - Lieke Sluiter

2018, het jaar van Virtual Reality. Niet alleen onder de gamers is dit flink uitgepakt maar ook in de vrije tijd en uitjes wereld.

Doe Nederland heeft niet alleen uitgebreid met een VR Experience, maar dit populaire uitje is ook uitgebreid naar een leuk spel wat op eigen kantoor of in een restaurant tijdens een diner gespeeld kan worden.

Je zit gezellig met je collega’s te dineren bij een lekker restaurant. Nadat je je wijntje gehad hebt van de ober begint de timer te tikken. Jij zit in een groep samen met twee collega’s. Je ene collega zet de Oculus Go bril op en de ander begint als een malle te zoeken in het boek naar oplossingen voor de bom. Je collega roept dat zij je hulp nodig heeft met zoeken en dan besef je het pas, het spel is nu echt begonnen.

Je collega roept verschillende aanwijzingen; “een doolhof, drie batterijen, twee gele draden en één zwarte” Haastig ben je samen met haar op zoek naar de juiste oplossingen. “Nog één minuut op de klok, we moeten opschieten” Maar dan valt de klap, de bom is ontploft. Je andere collega zet teleurgesteld de bril af.

Poging twee, jij bent aan de beurt en zet de Oculus Go bril op. Het is eerst heel donker, maar dan begint de tijd te tikken. Je ziet een koffer voor je op een tafel liggen met daarop een aantal draden, wat gekke tekens en een grote rode knop. Je beschrijft zo duidelijk mogelijk wat je ziet. Je collega roept “knip de rode draad door”, yes puzzel één is opgelost. Bij de rode knop roept de ander dat je hem een aantal seconde in moet drukken, ‘ah balen, een fout gemaakt’. Nog twee puzzels, een kans en twee minuten op de klok. Druk zijn je collega’s opzoek naar de oplossing, dan schreeuwen ze enthousiast dat ze het antwoord weten. Je vult het op de bom en de overwinning volgt!

The VR game: Defuse the bomb is een spel dat geschikt is voor elk gezelschap zo is het; voor jong en oud, je kan lachen met zijn alle en samenwerking staat boven aan. Twee rondes bestaan uit het ontmantelen van een bom waarbij je door middel van samenwerking en communicatie de juiste oplossingen vind. Wat jij ziet door de bril ziet een ander niet en dit is natuurlijk al lachwekkend op zichzelf.

De laatste ronde is een vrije speelronde waarbij er keuze is verschillende spellen. Zo kun je een sneeuwballen gevecht houden of de juiste muziek noten raken bij electrobeats, pas hierbij op dat je je collega’s of andere dingen niet raakt, het kan er namelijk fanatiek aan toe gaan. Mijn collega haalt nog steeds kaarsvet uit haar tas.

Liefs, Lieke

You May Also Like

0 reacties