Persoonlijk | Carnaval 2019 - Oeteldonk leeft

by - 12:00


Carnaval, het mooiste feestje waar een echt Oeteldonker al het hele jaar naar uit kijkt. Al vanaf dat ik 3 maanden oud was ging ik mee in de draagzak Carnavallen, het is er met de paplepel ingegoten! Inmiddels ben ik 22 en kijk ik er elk jaar weer naar uit.Normaal vier ik van donderdag t/m woensdag Carnaval, dit jaar liep het alleen eventjes anders. Donderdag ochtend werd ik wakker met enorme migraine, hierdoor heb ik mij ziek gemeld van het werk en ben ik de avond dus ook gewoon thuis gebleven.

Vrijdag voelde ik mij weer op en top fit en ben ik gewoon gaan werken. Omdat het bedrijf waar ik werk beschikt over een eigen kroeg die de vrijdag middag van Carnaval al open gaat, is het standaard om eerder te stoppen met werken en dan de kroeg in te gaan. Om half 5 stonden we gezellig met zijn allen in het café te feesten. Het was heel gezellig en ja met een eigen café geef je geen geld uit! Halverwege de avond zijn we bij de friettent om de hoek iets gaan eten en toen weer terug de kroeg in gedoken. Ik kreeg last van buik krampen en omdat ik de zaterdag moest werken ben ik mooi naar huis gegaan.

Zaterdag ging het alleen helemaal mis, ik heb alleen maar boven de wc gehangen en op de wc gezeten. Ik was zo enorm ziek geworden na het eten! Na een doktersonderzoek bleek ik een voedselvergiftiging opgelopen te hebben. Verschrikkelijk en beroerd dat ik mij voelde ben ik toch gaan werken de zaterdag, wat een dag was dit. Omdat ik een nacht overgeslagen heb en gewerkt had ben ik zaterdagavond vroeg mijn bed in gegaan en heb ik carnaval over geslagen.

Zondag was ik redelijk vroeg wakker, mijn wekker ging om 9 uur want ik had afgesproken bij mijn vriendinnetje Renee thuis. Helemaal klaar voor de Carnaval ben ik in de auto gestapt naar Renee, ik had er zoveel zin in! Mijn maag was nog een beetje van streek maar dat hield de pret niet in. Om 11 uur gingen we naar de stad, het is op zondag namelijk de intocht van de Prins in Oeteldonk. Dit is altijd een hele happening, maar omdat we dit jaar een nieuwe Prins hadden was het helemaal spannend. Na de intocht zijn we de kroeg in gedoken om een aantal colaatjes te drinken, ja helaas geen bier voor mij. Mijn maag was nog iets te van streek om alcohol te drinken!

Om 3 uur was het tijd voor de onthulling van Knillis, de stichter van Oeteldonk. Alleen regende het zo enorm hard dat we niet langer wilde wachten. Wederom ergens de kroeg in gegaan waar we het nog heel de middag gezellig hebben gehad. Eind van de middag zijn we naar de Happy Italy gelopen om pizza's te halen. Elke dag van Carnaval halen, maken of bestellen we eten en gaan we lekker naar huis. We eten dan op ons gemak, laden onze telefoons op en doen een powernapje. Daarna zijn we weer ready to go!

We zijn rond 8 uur s' avonds terug de stad in gegaan en hebben een kleine kroegentocht naar de leukste kroegjes gedaan. Onderweg heel wat vrienden tegengekomen. Om 2 uur s' nachts kreeg ik enorm veel last van mijn buikkrampen dus we hebben op tijd de taxi naar huis gepakt.Maandag ochtend stonden we rond 12 uur op, Renee en ik zijn toen naar mijn huis gereden om onze spullen af te gooien en ons weer klaar te maken voor een nieuwe Carnavalsdag. Wederom waren we lekker vroeg in de stad en begon ik deze Carnaval met mijn eerste biertje, love it! Ik voelde me weer veel beter en dat deed al veel goed. Een groepje vrienden van onze opleiding kwamen langs in Den Bosch, Renee heeft er nog een tijdje gewerkt en had er nog contact mee. Ze gingen gezellig met ons mee op pad!

Halverwege de middag zijn we naar huis gegaan om te eten, te powernappen en ons weer te fatsoeneren. Om 8 uur stonden we weer in de stad en hebben we nog een hele gezellige avond gehad. Een vriendin van mij, Lieve ging gezellig met ons mee. Om 3 uur pakte we de taxi terug naar huis.
Dinsdag de laatste dag van Carnaval was weer aangebroken en we werden rond een uur of 11 wakker. Mijn moeder verraste ons een lekker ontbijtje op bed! Daarna zijn we weer in slaap gevallen, en rond een uur of 3 zijn we de stad in gegaan, samen zijn we met het broertje van Renee lekker uiteten geweest bij Picasso. Heerlijk zo'n Carnavals menu, en meteen ook een goede bodem! Na het eten hebben we onze groep vrienden opgezocht en hebben we de avond met zijn allen afgesloten.
Hoe was jouw Carnaval?
Liefs, Lieke

You May Also Like

1 reacties

  1. Aaah wat naar dat je zo ziek bent geworden. Gelukkig heb je toch nog lekker kunnen feesten. Ik ben 2 dagen wezen carnavallen omdat ik gewoon moest werken, maar dan in Kruikenstad ipv Oeteldonk. Wel heeel leuk gehad gelukkig!

    BeantwoordenVerwijderen