Kookclubje | Krokante kip met zoete aardappel frietjes uit de Airfryer

by - 07:00


Opeens is het koken me naar mijn bol gestegen en heb ik weer helemaal zin om nieuwe recepten uit te proberen! Mijn beste vriend Lars heeft onlangs een Airfryer aangeschaft waar we een nieuw receptje mee uitgeprobeerd hebben. Krokante kip met zoete aardappel frietjes en twee heerlijke sausjes.Wat heb je nodig?

 Zaanse Mayo
 Calvé YoFresh
♥ Chili saus
♥ Knoflook saus
♥ 300g kipfilet
 Gesneden zoete aardappel frietjes
 Sweet chili Doritos


Wat moet je doen?

Je kan lui zijn net als wij en dus al gesneden zoete aardappel friet kopen, of je snijd hem lekker zelf natuurlijk! Als extra optie kun je de frieten vooraf het bakken insmeren met zonnebloem olie en zout, maar omdat extra vet is die we dus besparen door de airfryer te gebruiken hebben wij dat niet gedaan.

Als je de frieten gesneden hebt of uit de verpakking gehaald hebt kun je ze in de airfryer doen voor 15 minuten op 180 graden. Ondertussen kun je de kipfilet in plakjes snijden. Als de kip gesneden is kun je deze insmeren met mayonaise, om het mager te houden kun je dit ook met kwark of yoghurt doen.

Doe de Doritos in een afgesloten zak, zorg dat alle lucht eruit is en druk de chips met de hand of een deegroller fijn. Doe de stukjes ingesmeerde kip er een voor een in en schud de zak goed op en neer zodat de kip goed onder de chips snippers zit.

Als de frieten klaar zijn kun je de kip in de airfryer doen voor 18 minuten. Ondertussen kun je de sausjes maken. Een lekker sausje voor bij de friet is Yofresh gemengd met knoflook saus, en voor de kip Yofresg gemengd met chilisaus, doe dit beide een beetje op gevoel.

Als de kip bijna klaar is kun je hem samen met de friet nog even 2 minuten in de airfryer doen. Met een lekkere salade erbij kun je genieten van een vette gezonde hap!


Liefs, Lieke

You May Also Like

0 reacties