FIlm | 5 films die ik afgelopen maand gezien heb #5

by - 07:00


Na een maandje overgeslagen te hebben, ben ik er weer met mijn film lijstje van afgelopen maand! Ik ben weer een aantal keer naar de bioscoop geweest maar heb ook heel wat genetflixt en op Videoland gekeken. Vandaag weer een lijstje met 5 films voor jullie!

1. Glass

"David Dunn gaat samen met zijn zoon op zoek naar een seriemoordenaar en ontvoerder van een aantal cheerleaders. Wanneer hij de dader Kevin Wendell Crumb vindt, ontstaat een gevecht waarna ze beiden gearresteerd worden. Ze worden opgesloten in een inrichting waar zich ook Elijah Price bevindt. De psychologe Ellie Staple behandelt hen alle drie om hen af te helpen van wat zij ziet als grootheidswaan." - Wikipedia

Ik wilde deze film heel graag zien omdat het personage Kevin Wendell Crumb ook de hoofdpersoon is uit de film Split. Deze film vond ik zo leuk, en omdat de trailer van Glass heel spannend was was ik zo om. Ik ben samen met Quinty naar deze film geweest alleen beide vonden wij hem redelijk tegenvallen.. Hij was wel spannend maar er zat eerlijk gezegd niet echt een verhaal lijn in. Daarbij was het echt een heel open eind, normaal kan ik hier wel mee leven hoor maar bij deze film vond ik het erg jammer.

2. Vals

In de laatste vakantie voor hun eindexamen en hun studententijd besluiten vier vriendinnen een meidenweekend te houden in het huis in de Ardennen waar één van hen als kind een paar keer is geweest. Door hevige sneeuwval kunnen ze geen contact maken, bovendien verbergt elk van de meisjes een geheim. De onderlinge verstandhoudingen komen helemaal onder druk te staan wanneer ze drie jongens uitnodigen voor een feestje.

Deze film is dacht ik verfilmd op een boek van Carry Slee, maar dat weet ik niet helemaal zeker. De trailer leek mij heel erg leuk en voor een Nederlandse film ook heel spannend. En dat was hij zeker! Het verhaal kwam mij zo bekend voor en het eind was een enorme twist, maar hij was het waard.

3. Bohemian Rapsody

De jonge Farrokh Bulsara wordt geboren in Stone Town en verhuist later naar Engeland. Daar ontdekt hij zijn grote passie voor muziek. Hij ontmoet Brian May en Roger Taylor na een optreden met hun band Smile, die in zak en as zitten omdat de leadzanger Tim Staffell net is opgestapt. Bulsara stelt een samenwerking voor en al snel wordt de band Queen gevormd. Farrokh verandert zijn naam naar Freddie Mercury en de leden van de band beginnen met het schrijven van nummers.

De film is al een hele tijd in de bioscoop te zien, alleen wist ik niet goed wat ik van de film moest verwachten . Toen hij ineens op popcorn time stond wilde ik hem graag nog eens kijken na alle goede verhalen. Want wauw wat een film! Hij is zo goed en mooi, ik heb er geen woorden voor maar ik raad hem iedereen aan.

4. Happy death day 2U

Carter's kamergenoot Ryan wordt wakker in zijn auto op dinsdag 19 september. Na binnengelopen te hebben op Tree and Carter, hervat hij het werken met collega-studenten Samar en Dre over hun experimentele kwantumreactor. Nadat de schooldecaan, Bronson, het project afsluit om verschillende stroomuitval te veroorzaken, wordt Ryan vermoord door iemand die verkleed is als Babyface en wordt wakker op de ochtend van dinsdag de 19e. After Tree legt uit dat haar ervaring op maandag 18 januari vastzitTree en Carter komen overeen hem te helpen en leren van Samar en Dre dat de reactor verantwoordelijk was voor het maken van de nieuwe lus. 

Happy death day heb ik vorig jaar met Quinty al in de bioscoop gezien, dit jaar kwam deel 2 uit en ook die wilde we graag zien. Het verhaal sluit aan op het eerste deel alleen het heeft een hele rare twist, de film was verder heel leuk vooral vanwege de hoofdrol spelers die allemaal terug komen in deel 2.

5. Hallo bungalow

Olivia, Trijnje en Bibi werken al twintig jaar op het bungalowpark De Lusthoven. Ze hebben al die tijd gedroomd van een andere carrière dan werken op park. De drie zijn hun leven meer dan zat op het park. Om toch aan veel geld te komen besluiten ze de criminele parkmanager te chanteren. Maar in plaats dat hij meewerkt, zet hij een team huurmoordenaars in om de anonieme afpersers op te sporen.

Deze film, wauw. Dit is echt een heerlijke film waarbij je geen aandacht nodig hebt, maar wat is deze fout! Ik heb wel enorm kunnen lachen maar het is niet een film die ik zo nog eens zou kijken.


Wat was jouw favoriete film deze maand?
Liefs, Lieke

You May Also Like

0 reacties