Beauty | Ik heb wimperextensions

by - 07:00


Ik heb sinds een aantal maanden mijn geliefde mascara's ingeruild voor het laten zetten van wimperextensions. Ik ben een lui mens en dit scheelt mij weer tijd in de ochtend, maar ook vind ik het gewoon hartstikke mooi. Ik vertel jullie vandaag meer over de behandeling, verzorging en de vervolg afspraken bij het proces van wimperextensions.

De behandeling

Mijn wimpers zijn van zichzelf al redelijk lang, ik heb een halfjaar geleden ook een lash lift laten doen. Dit was geld verspilling want je zag er letterlijk niets van. Omdat ik van mijn mascara af wilde ben ik door mijn zusje naar een wimpersalon gegaan. Omdat ik weinig tot geen kennis had van wimpers en ook niet wist wat nou wat is begon ik met de one by one wimpers.

One by One
Zoals de naam van de behandeling al zegt word er per je eigen wimper een wimper op geplakt. Wimperextensions worden altijd op je eigen wimpers geplakt. De ene persoon heeft natuurlijk minder wimpers dan de ander, waardoor de one by one bij iedereen anders uitpakt. Deze behandeling is wel de meest natuurlijke.

2D-8D
De 2D-8D zijn wat dunnere wimpers dan de one by one. Hierbij worden er meerdere wimpers op je eigen wimper geplakt; 2D is 2 wimpers per wimper, 3D is 3 wimpers per wimper, etc. Dit geeft een wat voller effect op de wimpers.

Je ligt ongeveer een uur lang met je ogen dicht op de behandel tafel. Of het pijn doet? Nee totaal niet! Ik kan elke keer als ik er lig zo in slaap vallen. Ze borstelt eerst je wimper goed door en gaat daarna heel zorgvuldig met de lijm en wimpers aan de slag. Het kan kriebelen maar dat is het enige.

Ik ben zelf begonnen met one by one lashes, toen ik voor een derde keer terug ging om mijn set wimper bij te laten vullen ben ik overgestapt op de 2D-8D wimpers, inmiddels heb ik de juiste lengte en soort wimpers gevonden die bij mij passen en ik heb nu zelf een combinatie van de 3D en 4D, dit omdat ik wat meer volume aan de buitenkant wilde van mijn wimpers.

Verzoring

Na het zetten van je wimperextensions mag je de eerste 10 uur niet douchen. De lijm heeft 10 uur nodig om volledig hard te worden. Daarbij dien je ook zo min mogelijk aan je wimpers te zitten, niet alleen in de 10 uur nadat ze gezet zijn maar überhaupt niet. Het zijn natuurlijk hele fragiele dingen, hoe minder je eraan zit hoe langer en mooier ze blijven zitten.

Omdat ik meer wimpers heb zul je minder snel zien als er een uitvalt, maar dit is ook een manier van goed verzorgen. Ik kam mijn wimpers elke ochtend als ik wakker word en s' avonds na het douchen ook nog. Tips hierbij zijn dat je je wimpers niet kamt als ze nog nat zijn, hierdoor laten ze sneller los. Ook moet je ze gewoon rustig aan kammen zoals je mascara op doet, doe dit niet helemaal vanaf de wimper rand maar net iets hoger.

Ik vind het leuk om met make-up te spelen en draag eigenlijk dagelijks wel eyeliner maar zo af en toe ook oogschaduw. Je moet olie producten vermijden bij het afhalen van je make-up, olie zorgt er namelijk voor dat de lijm oplost waardoor je wimpers loslaten

Fabeltjes

"Wimperextensions beschadigen je eigen wimpers"
Als je de nazorg tips volgt zullen de extensions geen schade aanbrengen aan de natuurlijke wimpers. De extensions worden ongeveer 2mm van de natuurlijke wortel geplaatste, zo komt je ooglid niet in aanraking met de lijm of de extension. Wanneer de natuurlijke haar, waar de extension op zit, uitvalt zal er dus een gezonde nieuwe haar kunnen terug groeien. 

"De lijm is schadelijk voor je ogen en wimpers"
Dit hangt er natuurlijk vanaf welke lijm er gebruikt word. Als de goedkoopste lijm gebruikt die je zelf in de winkels kunt kopen, zullen de gevolgen inderdaad negatief zijn. In het beste geval zal er dan een laagje plak achter blijven op je eigen wimpers. Maar in het slechtste geval kan er een ontsteking ontstaan. Als de wimperextension procedure wordt uitgevoerd in een schoonheidssalon met een licentie, zal de professionele lijm die daar gebruikt wordt geen negatief effect hebben op de huid of eigen wimpers. Dit zal niks verzekeren tegen eventuele allergische reacties.

"Het zetten van de wimpers doet pijn"
Zoals ik eerder al zei doet het geen pijn. mochten er wimper in elkaar zitten worden ze gewoon rustig uit elkaar gekamt. Hoogstens voel je wat gekriebel maar dat is het enige.

Het is een enorme verslaving en ik kan momenteel ook echt niet zonder. Heb je nog vragen over het laten zetten, de verzorging of iets anders betreft wimperextensions. Vraag het gerust!

Liefs, Lieke

You May Also Like

1 reacties

  1. Zo mooooi! Ik heb ook een tijdje wimperextensions gehad, maar vond het toch iets te prijzig met het steeds moeten bijvullen. Het ziet er echt niet uit als ze uitvallen, haha!

    BeantwoordenVerwijderen