Beauty | Ik gaf €100,- uit aan make-up kwasten

by - 07:00


Naast dat ik veel geld uit geeft aan make-up en kleding spaar ik ook graag. Als je mijn bankier app opent zie je meerdere spaardoelen staan waar ik voor spaar. Nieuwe make-up kwasten waren inmiddels wel weer nodig, dit was alleen geen spaar doel maar een spontaan idee.

Omdat ik Carnaval niet heb kunnen vieren zoals ik het wilde vieren had ik nog heel wat geld over dat ik wel gespaard had. Mijn oude kwasten vielen van ellende uit elkaar en waren niet meer schoon te krijgen. Real Techniques is een merk dat ik al een hele tijd op het oog had, maar echt buiten mijn prijs klasse vond. In Amerika kocht ik er toch een kwast en beauty blender van, omdat ik hier zo over te spreken was wilde ik de rest van de kwasten ook aanschaffen.

Vandaag laat ik jullie een voor een de kwasten zien die ik heb gekocht en waar ik ze voor ga gebruiken. Real Techniques heeft 3 verschillende sets; De basis kwasten Oranje, De oog kwasten Paars en de Finish kwasten Roze. ik wilde voor het volle plaatje gaan en heb dus van alle soorten een aantal gekocht of een gehele set.

Ik kocht mijn Real Techniques kwasten bij de Etos en online bij de Boozyshop.


Base

Het eerste wat ik kocht was de Flawless Base Set. Zo had ik al een groot gedeelte van de kwasten die ik wilde hebben en het scheelde mij wat geld als ik ze los zou kopen. In de set zitten 4 verschillende kwasten; Buffing brush, Contour brush, Square foundation brush en de Detail brush. Naast deze set kocht ik ook nog los de Expert face brush en de Expert concealer brush.

De Buffing brush gebruik ik voor mijn poeder aan te brengen en dan met namen mijn compacte poeder of setting poeder. Deze kwast is lekker soepel en neemt veel product op zich. Ik gebruik een contour stick waarbij ik dus de bronzer en highlighter vanuit de stick aanbreng, met de Contour brush blend ik dit met de rest van mijn make-up. Ik draag zelf geen foundation maar dat maakt de Square foundation brush niet onnodig, ik gebruik hem nu voortaan om mijn gezichtsmaskers aan te brengen. Het is daarvoor echt de perfecte kwast! De laatste kwast uit de Flawless Base set is de Detail brush. Omdat ik mijn concealer aanbreng met de applicator die bij de concealer zit vond ik het niet nodig om daar een kwast voor te gebruiken, bij contour heb ik hem ook niet nodig. Dus omdat er twee kwasten in de set zaten waar ik niks mee zou doen heb ik getwijfeld hem te kopen. Maar toen bedacht ik mij ineens dat hij perfect zou zijn voor ooglooks, lekker gedetailleerd onder mijn ogen of wenkbrauw, of net in mijn ooghoek.De Expert face brush kocht ik dus los naast de set, ik gebruik deze nu voor het aanbrengen en blenden van mijn poeder contour sets. Deze kwast is daar perfect voor! Concealer is echt mijn leven, dit product heeft mij zovaak gered. De Expert concealer brush is de perfecte kwast om mijn concealer mooi uit te smeren en te blenden in mijn huid.Finish

De finish kwasten zijn dus eigenlijk 'om het af te maken'. Maar ik gebruik de kwasten ook zeker om de basis van mijn make-up aan te leggen. De finish kwasten die ik heb zijn; De Blush brush, de Stippling brush en een Setting brush. Ik kocht twee van de kwasten bij de Etos en eentje bestelde ik online.

De Stippling brush is de belangrijkste kwast die ik heb, deze legt namelijk de gehele basis van mijn make-up. Ik gebruik hem voor mijn primer, ik heb een vloeibare primer en ik ben geheel tegen het gebruik van mijn handen of vingers tijdens het doen van mijn make-up. Deze kwast kan ik perfect gebruiken om mijn primer mooi aan te brengen.


De grootste kwast die ik ooit in mijn bezit heb gehad, de Blush brush. Ik moest leren werken met deze kwast omdat hij zo groot is. Maar hij brengt mijn blush mooi en subtiel aan, je kan makkelijk met meerdere lagen werken. Zoals ik al zei gebruik ik een contour stick en af en toe contour poeders. Mijn Setting brush gebruik ik bij het wegvegen of blenden van mijn setting powder. Normaal gebruikte ik hier een fan brush voor, maar deze Setting brush is echt geweldig!Eyes

Ik heb niet de gehele set gekocht omdat er een aantal tools in zaten die ik niet zou gebruiken. Daarom kocht ik de Eye shade & Blend brush set, deze bestaat uit twee kwasten; De Deluxe cearse brush en de Base Shadow brush.

Als ik ergens totaal niet in thuis ben zijn het oogschaduw kwasten. Ik gebruik eigenlijk alles voor alles haha. Maar de Base shadow brush gebruik ik momenteel om de basis met een lichte kleur aan te leggen voor de ooglook die ik wil maken. De Deluxe crease brush gebruik ik om vooral de oogschaduw in mijn crease te blenden. Daarvoor is dit een hele fijne kwast!


Nu ik deze blogpost schrijf heb ik inmiddels ook de Instapop Eye brush set en Perfect crease duo besteld. Ik ben echt helemaal verliefd op deze kwasten en ik zou zeker geen anderen meer willen! Jij vraagt je nu natuurlijk af welke kwast ik gebruik voor mijn highlighter, want ja Lieke is Lieke niet zonder highlighter. Maar dat is een Real techniques kwast uit de Unicorn collectie!

Welke kwasten gebruik jij graag?
Liefs, Lieke

You May Also Like

0 reacties