Persoonlijk | Hallo 2019 - mijn goede voornemens

by - 07:00


We zitten inmiddels alweer één week in 2019, de tijd vliegt gewoon. De laatste week van 2018 is gewoon als een sneltrein aan me voorbij gegaan. Daarom dat ik pas met mijn goede voornemens begon in 2019.Ik deel elk jaar wel 'standaard' goede voornemens op mijn blog gewoon omdat het voor mijn gevoel moet, omdat het erbij hoort. Dit jaar heb ik er serieus over nagedacht en heb ik toch een mooi lijstje samen gesteld. Eerst nam ik het hebben van goede voornemens niet serieus, maar ik ben nu 22 en misschien dat ik nu wat volwassener ben gaan denken kuch. 

Roken

Het roken is bij mij dit jaar een beetje op en af gegaan. Ik heb vaak gezegd te stoppen, maar de trek in een sigaret kwam toch steeds terug. Stoptober heeft me goed gedaan en ben toen ook echt gestopt, maar na oktober was het wel weer af en toe een sigaretje opsteken. Dit jaar stop ik er echt mee!

Ik ken mezelf op feestjes en festivals het partyroken en dat is nog wel een lastige maar ik ga mij hierbij meer proberen in te houden.

Sporten

Het is niet dat ik enorm ben aangekomen afgelopen jaar maar wel redelijk wat. En ook iets boven het gewicht dat ik wilde. Je leest hier mijn hele verhaal over het van ondergewicht naar goed gewicht gaan. Ik zit er nu gewoon wat overheen en merk dat ik soms ook wel baal van mijn wat stevigere lichaam, gewoon puur door die paar kilo. 

Ik heb sinds een maand een sport abonnement bij Basic fit samen met mijn beste vriend. Wij sporten samen één keer in de week 1,5 tot 2 uur. Dit alleen in het weekend omdat het anders niet uitkomt met onze planning. Vanaf dit jaar ga ik twee keer in de week sporten waarvan ik er nu eentje voortaan alleen of met een personal trainer van Basic fit wil gaan doen. 

Daarbij ben ik ook van plan om één keer in de week naar mijn werk te fietsen. Ik ben hier echt te lui voor en moet flink wat viaducten over en onder en de bus scheelt me tijd en moeite. Maar ik wil één keer minimaal gaan fietsen in de week, mocht het slecht weer zijn haal ik het een andere dag of de week er na gewoon in. En sowieso als het weer lente word fiets ik een keertje vaker.

Gezond eten

Om door te pakken op het fietsen naar mijn werk. Ik drink redelijk vaak, terrasje hier, feestje daar. Dan weer een festival of een avond opstap, en gezellig borrelen. Voor elke keer dat ik drink fiets ik een dagje extra!

Ik snoep ook veel en eet makkelijk een zak chips weg op een avond. De dag erna weer een en dan weer een. Dit is niet normaal dus ik mag van mijzelf nog maar één zak chips, een zak snoep of een reep chocola. 

Ik eet thuis gewoon heel gezond, mijn moeder is aan het lijnen dus wij eten bepaalde dingen wel en niet. Sowieso koken wij altijd vers zodat we zelf bepalen hoeveel er van elk product in het recept kan. En we eten één keer in de week koolhydraat arm. Maar de boosdoener is mijn second diner.. Een keertje naar de Mac of KFC is niet heel erg, als avondeten is het gewoon net wat meer calorieën dan gemiddeld. Maar zodra je het als extra pakt word het wel heel ongezond en slecht. 

Ook hiermee ga ik stoppen, het zal natuurlijk af en toe nog wel voor komen maar minder. 

Woning

Ja ik weet het, 1,5 jaar geleden postte ik een artikel online met dat ik per 1 januari 2019 op mezelf wilde wonen. Door mijn werksituatie op dat moment, mijn inkomen en de woningbouwvereniging duurt dit toch wat langer dan verwacht. Ik heb inmiddels een nieuwe functie met een vast inkomen en dat scheelt al veel. Maar het ingeschreven staan bij de woningbouw duurt toch wat langer dan verwacht. Ik sta nog niet lang genoeg ingeschreven om vooraan in de rij te komen en aan lotingen kan je pas meedoen als je op een bepaald aantal gereageerd hebt. 

Dit jaar wil ik er wat meer mee en aan doen. Ik wil gewoon graag op mezelf en een leuk eigen plekkie hebben!

Reizen

Ik wil meer van de wereld gaan zien dit jaar! De enige vakantie die ik afgelopen jaar heb gehad is Venetië. Verder heb ik ook geen nieuwe landen of plaatsen ontdekt en dit jaar wil ik dat wel gaan doen.

Met op de planning: New York & Boston waar ik volgende week naartoe vlieg!

Wat zijn jouw goede voornemens voor 2019?
Liefs, Lieke

You May Also Like

0 reacties