Persoonlijk | Hoe ik mijn haar vermoord heb

by - 07:00


Mijn haar is mijn alles, als er iets mis gaat bij de kapper kan ik mij daar dagen van over de zeik voelen. Als het niet zit gebruik ik allerlei producten om niet met een bad hair day rond te lopen. Ik ben al eens kaal geweest in mijn leven, dit door de chemo. Vandaar dat ik heel veel om mijn haar geef.Ik heb tot mijn 15e bij de kapper niks meer dan alleen mijn haar laten knippen, ik ben altijd heel blij geweest met mijn haar. Ik heb altijd heel sluik en stijl haar gehad tot ik na de chemo weer mijn haar terug kreeg en het een enorme bos krullen was! Vanaf mijn 15e begon ik met onschuldige highlights verven in mijn haar, ik had inmiddels ook mijn eerste CHI stijltang aangeschaft want ja met krullen wil je stijl haar ofcourse. 

Nu ongeveer een halfjaar geleden heb ik mijn haar helemaal geverfd, gewoon een mooie ombre van bruin naar blond. Ik was er zo blij mee en bleef doodleuk mijn haar mooi stijlen, krullen, etc. Helaas kreeg mijn inmiddels 3e CHI stijltang wat trekjes waardoor hij ondanks dat ik hem op 100 graden gezet had, mega heet voelde en dus mijn haar verbrandde.

Sinds dat moment is het niet meer goed gekomen, ik kon mijn haar wassen en verzorgen met welke producten ik ook wilde maar het hielp gewoon niets meer. Het zag er alleen mooi uit als ik gebruik maakte van mijn krul of stijltang, dan zag je de 'dode' stukken niet in mijn haar zitten. Maar achteraf gezien was dit natuurlijk het domste wat ik kon doen, ik werkte mijn haar alleen maar verder de klote in,

Afgelopen dinsdag waren ik en mijn kapsel echt even in een dieptepunt.. Ik was nooit mijn haar voordat ik 's ochtends ga werken. Nou deed ik dit een keer in de hoop dat het mooi op zou drogen en ik even niks aan mijn haar hoefde te doen. Eenmaal op mijn werk was het zo droog en raar gekruld.. Je kon mij zeg maar in een baal stro gooien en dan moest je mij nog zoeken. Dus ik maakte een afspraak bij mijn kapper.
Hier begon de ellende 

In nood heeft zij die avond haar kapsalon voor mij open gegooid, ja ik had 2 opties. Of korte laagjes of een lange bob lijn. Beide opties waren eigenlijk geen keuze voor mij, maarja ik had geen andere keuze! Ik ging voor de korte laagjes en mijn haar zolang mogelijk laten. Uiteindelijk moest er zo.n 10 cm van de onderkant af, van mijn langste pluk bovenop mijn hoofd ging er 20 cm af. Dit vanwege de korte laagjes. Daarbij hebben we heel mijn kapsel omgegooid en dus ook mijn haar weer terug naar geheel blond/lichtgrijs geverfd!

Ja momenteel moet ik nog wennen aan de korte plukken die ik heb in mijn haar en dat er een redelijk groot stuk van de onderkant af is. Maar het voordeel is dat het nu tenminste door kan groeien en dat doet mijn snel.

Hoe verzorg jij jouw haar?
Liefs, Lieke

You May Also Like

0 reacties