Persoonlijk | Ik ben weer op gewicht

by - 07:00


Er is een periode geweest dat ik totaal niet lekker in mijn vel zat, dit had ik zelf niet door totdat ik en vele andere merkte dat ik er heel erg onder bepaalde situaties aan door ging. Ook hierdoor ben ik enorm afgevallen, vandaag wil ik graag mijn verhaal delen.

Het begin van mijn ondergewicht

Het was ongeveer vorig jaar november dat mijn relatie niet lekker liep, eigenlijk al langer maar op dat moment besefte ik het mij ook echt pas dat het niet goed was waar ik maar vooral hij mee bezig was. Mijn moeder had mij er al vaker er op aangesproken dat ik veel afgevallen was. Maar dat boeide mij niet, ik kon op dat moment niet meer eten als dat ik deed.

Januari dit jaar heb ik een eind gemaakt aan de relatie en merkte toen pas hoe slecht het met mij ging. Ik woog nog maar 47 kilo, ik ontbeet niet, lunchte, at geen tussendoortjes en meer dan 4 happen avondeten gingen er niet in. Onbewust was ik zoveel afgevallen, ik vond mezelf er ook niet meer mooi uit zien zo dun. Verschrikkelijk heb ik mij gevoeld. De weg op was nog een langere weg dan gedacht. Je kan niet zomaar ineens meer gaan eten, of aankomen door vet te gaan eten. Om mij heen kreeg ik die opmerkingen naar mijn hoofd gegooid en dat maakte het eigenlijk alleen nog maar moeilijker.

Ik heb de opmerking achterwegen gelaten en ben gaan genieten van het leven, ik keek niet meer om naar anderen behalve mijzelf. Ik ging lekker uiteten, nam de tijd om ontbijt smoothies te maken, ik kookte weer uitgebreid en pakte ook chips of iets lekkers tijdens een film.  Die gehele tijd tot een maand geleden heb ik mij af en toe tot weinig gewogen, ik durfde niet op de weegschaal te staan. Bang dat ik nog meer afgevallen was. Inmiddels had ik mij over het gevoel 'ik ben lelijk dun' gezet, je moet maar van mij houden zoals ik ben want dat doe ik zelf ook.

Hoe het nu gaat

Ongeveer een maand geleden liep ik door de Pull & Bear heen, het was zo enorm druk dat ik gewoon een broek in mijn maat, 36 pakte en afrekende. Thuis wilde ik de broek natuurlijk passen maar ik kwam er gewoon niet in, hoe hard ik mijn best ook deed. Een dag later ging ik terug om hem te ruilen, het was inmiddels rustiger dus ik ging voor een maatje 38, wederom kreeg ik mijn billen niet in die broek. Maat 40 heb ik nog nooit gepast maar nou zat die perfect, ik rekende de broek af met het idee 'de maten verschillen per winkel en per model, zal niet aan mij liggen'.

Een dag later wilde ik iets bovenuit mijn kledingkast pakken, hiervoor heb ik mijn stoel nodig omdat ik er anders niet bij kan yaay voor 1,63m. Ik klom op de stoel en een harde klap volgde, ik zakte door de stoel heen. Mijn moeder maakte er een grap over dat ik misschien wel te veel aangekomen was. Haha nee natuurlijk niet.. Toch ben ik op de weegschaal gaan staan, en jawel 58 kilo. Ik ben in 9 maanden tijd 11 kilo aangekomen.

Gewoon puur door het genieten van mijn leven en niet om te kijken of na te denken om wat andere vinden. Ik heb hier heel veel steun voor gehad van vrienden, vriendinnen en mijn ouders. Inmiddels schommel ik tussen de 58 en 61 kilo, ik weeg mij een keer per week. Ik eet 3 keer per dag en ik eet gezond, maar ik laat mij niet tegenhouden tijdens een avond op het terras of onverwachts een hapje eten.

Voor iedereen die met hetzelfde probleem kampt als ik, ga genieten. Hoe dun, dik, lang, kort of whatever je ook bent, als jij om jezelf geeft zal een ander dat ook doen

Liefs, Lieke

You May Also Like

0 reacties