Festival | Zondag op Solar festival

by - 07:00


Solar weekend, een festival dat al jaren bovenaan mijn lijstje staat. Dit jaar stond het eindelijk te gebeuren, 5 augustus vertrok ik met een gezellig groepje collega's naar Roermond. Vooral de reis hield mij tegen. We hebben een gezellige dag gehad en ik heb mijn ogen uitgekeken. Vandaag vertel ik jullie meer over deze fantastische dag.Solar weekend is een festival dat erg uiteen loopt qua muziek, van Jazz tot aan Hiphop en van diepe techno naar top 40 hitjes. Laten dat nou precies niet mijn stijlen muziek zijn, geef mij maar wat hardstyle, urban of met wat drankjes op Nederlands talige muziek. Anyway. Buiten de Hiphop en top 40 hitjes kon ik mij qua muziek stijl niet vinden. Maar dit was natuurlijk alleen van verhalen en informatie die ik opgezocht had.

Nadat we verkeerd gereden waren en een kleine sightseeing tour gedaan hebben door Roermond kwamen we uit bij de parkeerplek. Voor €10,- hadden we een parkeerticket online gekocht die bij de ingang gescand werd, waarnaar we door mochten rijden naar de parkeerplek zelf. Met een pendelbus waar we 5 á 10 minuutjes in gezeten hebben kwamen uiteindelijk aan bij het festival zelf. Er stond een enorme rij maar het verliep heel vlot en waren binnen een klein kwartiertje allemaal binnen. Eerst munten halen ofcourse. We kwamen in leuke letters SOLAR tegen en hebben even een kiekje laten maken, dit is natuurlijk niet te missen voor onze insta.

Uiteindelijk zijn we rond gaan lopen en hebben we een plekje gezocht waar we het allemaal naar ons zin hadden. Ondanks dat ik totaal niet van techno muziek houdt moet ik eerlijk zeggen dat ik er nu door Solar wel een klein beetje fan van ben geworden. Na die stage zijn we door gegaan naar een Hip Hop stage waar we de rest van de middag hebben doorgebracht. Het was inmiddels alweer etenstijd en er was zoveel keus om te eten, pizza, frietjes, döner, empenada's, broodjes, pannenkoeken, tosti's echt noem maar op. Ik ging voor fish & chips en zat daarna ook wel weer flink vol.

Broederliefde trad op en daar wilde we allemaal graag heen, hun optreden sloeg in mijn ogen alleen nergens op. Steeds als je net even mee kon zingen en jammen op hun liedjes lulde ze er grof gezegd weer doorheen. Het was ontiegelijk warm maar er was wel een vuur show, ik smolt bijna weg. Dus halverwege zijn we er vandoor gegaan en zijn we naar een kleine stage gegaan waar Funky Risotto draaide. Dit was zo enorm leuk en gezellig! Ze draaide van alles, van Wannabe tot aan Happy hardcore. Toen dat afgelopen was zijn we naar Kraantje Pappie gegaan. En dit vond ik echt het leukste optreden dat er was, heerlijke dans muziek ofcourse, ja kan meezingen en zijn slappe gezever op het podium is gewoon heerlijk.

Na Kraantje Pappie zijn we even gaan zitten, mijn benen konden niet meer. Omdat we nog maar 1,5 uur hadden, want Solar was om 11 uur afgelopen zijn we toch alweer snel opgestaan en naar een stage gegaan. Ik kon alleen niet echt plaatsen of het nu House of Techno muziek was maar ik vond het leuk. As usual kreeg ik weer honger en ben ik met een paar collega's gaan zitten om even een pizza naar binnen te werken. De laatste 3 kwartier waren heel leuk maar ik was ook wel echt gaar en blij dat het uiteindelijk afgelopen was.

Ben jij wel eens naar Solar geweest?
Liefs, Lieke

You May Also Like

1 reacties