Festivals | Koningsnacht op Smèrrig en Koningsdag op Kingsland

by - 07:00


Willy heeft weer een geweldige verjaardag achter de rug en ik ben inmiddels weer bijgekomen van twee dagen feesten. Heel Nederland kleurde oranje op 26 & 27 april en ik vind het prachtig om te zien. Vandaag deel ik met jullie mijn Koningsdag ervaring.

Het begon allemaal op Koningsnacht, samen met mijn zusje en vrienden van haar ging ik naar het festival Smèrrig. Smèrrig organiseert meerdere feesten en festivals en ik ben er al een aantal keer eerder naartoe geweest. Het festival duurde van 18:00 tot 00:00, zelf was ik er rond 8 uur. Er waren verschillende stages binnen en buiten, maar alles was overdekt. Het was weer leuk opgebouwd en er hing een gezellige sfeer.

Er traden ook artiesten op Phalerieau, Billy the kit, Willy Wartaal & Kaliber. Smèrrig is in een korte tijd heel erg gegroeid en dat is mooi om te zien. Op het Koningsnacht festival vond ik wel dat ik enorm lang moest wachten tot ik naar de wc kon, er waren dit jaar meer dixi's maar zeker niet voldoende. Ik heb zelfs overwogen om maar in een pisbak te gaan hangen omdat ik na een halfuur toch wel bijna in mijn broek deed. En het wachten aan de bar duurde soms ook heel lang, gelukkig was ik halverwege de avond goed dronken en irriteerde ik mij steeds minder.

Om 12 uur was het afgelopen, wat ik met mijn zatte kop natuurlijk heel jammer vond want ik wilde nog meer feesten. Ik had dus het spannende idee om de stad in te lopen en nog even opstap te gaan! Samen met mijn zusje en wat vrienden liepen we daarheen, maar onderweg ben ik ze kwijt geraakt en kon ik ze ook even niet bereiken. Ik kwam wat vrienden tegen die mij mee een kroeg in namen en ik heb een gezellige avond gehad verder.

Ik werd Koningsdag gelukkig zonder kater wakker, mijn zusje maakte een ontbijtje voor ons en toen ik mij had klaargemaakt kwam mijn vriendinnetje Iris er al aan. We gingen Koningsdag vieren op Kingsland! Vorig jaar waren we hier ook al geweest en aangezien het gewoon lekker in home town Den Bosch is was de keuze dit jaar makkelijk. Het festival terrein was verplaatst naar een veld om de hoek bij waar mijn zusje woont dus ook die nacht sliepen we daar weer.

Kingsland is een geweldig festival waar geweldige artiesten komen, wij hebben genoten van onder anderen; The partysquad, SFB, Je Broer, Nicky Romero, Sam Feldt, Yellow Claw, Dyna, Sevn Alias, Quintino en Jonna Fraser. We begonnen onze dag in de Shisha tent waar we even genoten hebben van het lekkere weer en mensen kijken. Daarna wisselde we tussen de Mainstage en Tiktak stage. Tussendoor zijn we gaan eten en sloten we onze avond om 10 uur af.

We waren echt moe en zeker aangezien ik de avond ervoor al hard gefeest had. Thuis hebben we wat gegeten alles op dat moment smaakte goed. Daarna zijn we lekker gaan slapen! Ik heb twee enorm toffe dagen gehad en genoten van de muziek, de gezelligheid, de mensen, het lekkere weer en het bier! Willy mag volgend jaar weer zo'n mooi feest geven.

Waar was jij met Koningsnacht & Koningsdag?
Liefs, Lieke

You May Also Like

2 reacties

  1. Wat een leuke feestjes allemaal! Haha, klinkt als een typische stap avond met dronken zijn, mensen kwijtraken, andere mensen tegen komen en alsnog op stap gaan hahaha, heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt als een geweldige avond! Wij zijn in Arnhem geweest.

    BeantwoordenVerwijderen