Review | Benefit Defined & Refined Wow Brow kit

by - 07:00


Benefit is een prachtig merk, al had ik er nog niks van in mijn stash ik keek toch met smart naar de mooie producten die zij hebben liggen in de schappen. De wenkbrauwpoeder die ik heb was bijna op dus ik had nieuwe wenkbrauwproducten nodig, en als je mij goed kent zijn m'n wenkies mijn alles!Ik heb al eens eerder getwijfeld om het defined & refined brow kit te kopen. Nu had ik echt gewoon iets nieuws nodig en zonder twijfel bestelde ik de kit in 03 medium online bij de Douglas. Ik had mijn pakketje snel binnen en daar was ik heel blij mee.


Uit de gekleurde Benefit doos haalde ik een zilveren blik. Zo'n grote verpakking voor 4 kleine producten, het is een beetje overbodig maar vind het toch wat luxe hebben. Ik vind de doos en het blik er beide lekker vrolijk uit zien, leuk al die kleuren.

Zoals ik al zei bevat de kit 4 dingen waarvan één een liniaal is. Persoonlijk vind ik dit een onnodige tool in de kit en ook een beetje zonde. Ik gebruik het namelijk niet omdat ik zo mijn eigen routine heb voor het bijtekenen van mijn wenkbrauwen. Maar er zullen vast mensen zijn die er helemaal hoteldebotel van zijn.

Het volgende product uit het blik is de Browvo! Conditioning primer. Een primer gebruik ik zelf eigenlijk nooit, maar een primer voor de wenkbrauwen had ik nog nooit van gehoord. Maar dit is zeker geen product van niks, hij heeft namelijk twee functies; hij zorgt er voor dat de producten die aangebracht gaan worden op de wenkbrauwen langer en mooier blijven zitten, en hij zorgt voor wat meer volume in de wenkbrauwhaartjes.

Dit product is heel handig in gebruik. Je draait aan de onderkant waardoor het product omhoog gaat bij de klik die je hoort. De applicator is van zacht rubber met stekelige haartjes waardoor je makkelijk en fijn door je wenkbrauwen kan kammen.

Uit mijn ervaring werkt de wenkbrauw primer erg fijn. Je wenkbrauwen voelen wel heel 'nat' aan dus voor gebruik van een nieuwe wenkbrauw product laat ik het even drogen. Mijn make-up blijft wel degelijk goed zitten en het ziet er veel beter uit en de kleur komt beter naar voor met de primer op. Ook het feit dat het een conditioning primer is en dus je wenkbrauwen wat voller zou moeten maken is echt waar. Na 2,5 week gebruiken merk ik dat mijn wenkbrauwen zelfs zonder product er op er voller uit zien, love it!

Dan het product waar ik het meest benieuwd naar was uit de Benefit kit is de Precisly, my brow pencil. Ik had hier al heel wat goede verhalen over gehoord en wilde hem zelf al een hele tijd hebben. Dit potlood heeft twee kanten, aan de ene kant een borsteltje waarmee je je wenkbrauwen in vorm kan brengen. Aan de andere kant het potlood dat echt mega dun is. Het potlood belooft met een paar strepen prachtige gedefinieerde wenkbrauwen te geven die tot wel 12 uur blijven zitten.

Ondanks dat ik schrok van hoe dun dit potlood is vind ik hem echt heel fijn. Ik heb gezworen op wenkbrauwpoeder maar dit potlood heeft het tegendeel bewezen. Ook bij dit product moet je draaien om hem omhoog te krijgen.

Mijn ervaring met dit potlood is dat ik me verbaas over hoe zo'n dun ding mijn wenkbrauwen zo mooi kan bij tekenen. Zoals de naam van het potlood al zegt kun je ze wel echt precies bijtekenen en dat vind ik heel fijn. Maar dat je met een paar strepen prachtige wenkbrauwen hebt is niet helemaal waar. Ik heb hele lichte wenkbrauwen en heb wat meer nodig om ze zichtbaar te maken, een lichtere kleur kit was voor mij niet van toepassing. Dat het product 12 uur blijft zitten is zeker waar, zelfs langer en dat maakt mij wel gelukkig aangezien ik aan het einde van de dag nog wenkbrauwen wil hebben.

Het aller laatste product in de kit is het High brow highlighter potlood voor je wenkbrauwen. Ik gebruik normaal alleen met het maken van een oog look highlighter onder mijn wenkbrauwen. Maar een keer iets nieuws proberen is natuurlijk nooit verkeerd. Het potlood is lekker romig wat ik erg fijn vind werken en het is een lichtroze kleur. Dit potlood belooft je een frisse en heldere uitstraling te geven en omdat het natuurlijke roze kleur is zou het bij elke huidskleur moeten passen.

Dat de beschrijving zegt dat hij romig is, ja dat is hij zeker. Hij glijd makkelijk over de huid heen en is ook fijn te blenden, niet dat je zo'n glitter streep onder je wenkie hebt zitten. Ik vind ook dat hij lekker in de hand ligt. Niet te groot en niet te klein.

Dat hij makkelijk aanbrengt is wel duidelijk, maar doet hij ook zijn ding? Ja zeker! Hij geeft je een gezonde en frisse uitstraling en dat vind ik er prachtig uit zien. Zelfs zo mooi dat ik hem nu dagelijks ook in mijn ooghoeken gebruik haha. En de kleur is inderdaad gepast voor in ieder geval mijn huidtype! Je ziet natuurlijk wel dat er een highlighter zit maar hij past perfect bij mijn huidskleur.

Ik ben erg te spreken over de kit, ik gebruik hem nu 2/3 weken en ben eigenlijk van plan om niet meer over te stappen naar een ander merk. Wel zou ik graag nog de Ka-brow! Cremegel willen testen van Benefit. Het Benefit Defined & Refined Wow Brow kit is te koop bij o.a. Douglas voor €38,26.

Heb jij al eens gebruik gemaakt van de Benefit wenkbrauwproducten?
Liefs, Lieke

You May Also Like

5 reacties

 1. Ooooh ik ben nu wel heel benieuwd naar het resultaat van je wenkbrauwen! Heb je daarvan ook een foto? :D

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat leuk om te lezen dat je zo positief bent over het product! Bedankt voor je review en wat een mooie foto's heb je gemaakt! :)

  Liefs
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een mooie kit! Zou hem zelf niet kopen omdat ik meer van pomade producten houd, maar Benefit is gewoon een leuk en goed merk <3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lijkt me een super goed product! Leuke blog heb je :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooh wauw, dat lijkt me een goede set! Ik moet me wat meer gaan bezig houden met mijn wenkbrauwen, maar ik weet zelfs niet hoe ik er een mooie vorm in krijg.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen