Review | Charcoco Coconut Charcoal Teeth whitening powder

by - 07:00


Tanden bleken is de afgelopen jaar wat meer upcoming, maar omdat niet iedereen er het geld voor heeft of het aan durft zijn er veel alternatieve op de mark gekomen. Zelf bleek kits, tandpasta en whitening poeders. Charcoco is een bedrijf dat zich richt op dit soort producten.

Ik ontving van hun de coconut charcoal teeth whitening powder en de bamboo brush. Twee producten die mijn tanden witter zouden moeten maken. Ik ben hier altijd heel sceptisch over omdat als het betreft mijn tanden ik niet zomaar elk product in mijn mond gebruik.

De Charcoco teeth whitening powder is een poeder zonder chemicaliën, de poeder is gemaakt van actieve houtskool en biologische kokosnootschillen. Die zorgen er voor dat je tanden sterker en witter worden, zelfs de koffie en sigaret plekken op je tanden zouden weg moeten gaan. Daarnaast heeft de poeder ook 'medische' doeleinden zoals dat hij tandplak verwijdert, je mondhygiëne verbeterd en de PH waarde in je mond verlaagd wat er voor zorgt dat je een frisse adem hebt en je tandvlees niet snel ontsteekt. En nog een pluspuntje is dat het dierproefvrij is, ik let hier eigenlijk niet op bij het kopen van producten maar als het er op staat is het toch wel een fijn idee.

Ik probeerde het product uit omdat ik toch wel benieuwd was naar de werking. Je maakt je eigen tandenborstel of de bamboo brush nat en je dipt hem in de poeder. Belangrijk is dat je een aparte tandenborstel gebruikt voor dit, want hij zal zwart blijven! Het heeft totaal geen smaak en de structuur in mijn mond voelt een beetje als zand, maar het is niet vervelend. Na 2 minuten spoel ik mijn mond grondig want er blijft nog heel wat tussen je tanden zitten. Ik vind het geen vervanging voor een gewone tandpasta dus ik poetste daarna mijn tanden nog wel omdat er heel veel zwart bleef zitten.

Heb ik het gevoel dat mijn tanden witter worden? Ja! Ik had dit totaal niet verwacht en zie dat na 3 weken toch echt wel een tintje witter is geworden. Nu heb ik geen before en after foto gemaakt omdat ik mij zelf daar niet prettig bij voelde. Maar toen ik laatst op een feestje was en de blacklight lampen (?) aangingen straalde mijn tanden ineens.

Worden mijn tanden schoner en sterker? Of mijn tanden nu echt sterker worden, ik ben geen tandarts dus ik kan daar niet over oordelen. Wel merk ik dat mijn tandplak en het vuil tussen mijn tanden goed weg gaat en schoon word. Ik heb een draadje achter mijn tanden van mijn beugel dus flossen en goed er tussen poetsen is geen optie, deze poeder heeft daar wel verandering in gebracht.

Ik heb alleen niet echt een 'fris' gevoel na het poetsen met de poeder als dat ik heb met een tandpasta. Ook omdat er nog heel wat zwart bleef zitten poetste ik na gebruik van de poeder mijn tanden nog met tandpasta. Ik had ook niet echt het gevoel dat ik echt een frisse adem kreeg van de poeder.

Maar buiten dat hij geen frisse adem geeft of mijn wastafel helemaal zwart achter laat vind ik het geen verkeerd product, je kan er lang mee doen omdat er veel product in het potje zit. Je zou het één keer per dag moeten gebruiken om verschil te zien en ik gebruik het dan toch nog in combinatie met een gewone tandpasta.

De poeder en borstel zijn hier te koop, de poeder kost €34,99 en de tandenborstel €4,99

Heb jij al wel eens zo'n poeder gebruikt?
Liefs, Lieke

Ik ontving dit product in samenwerking met Charcoco, dit heeft mijn mening niet beïnvloed. Alle reviews worden naar eerlijkheid geschreven.

You May Also Like

2 reacties

  1. Het zat bij mij dus echt compleet tussen mijn tandvlees.. verder werkt het bij mij wel! Leuk dat dit bij jou hetzelfde is!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk om te lezen! Ik ben al een tijdje benieuwd naar dit soort producten, aangezien mijn tanden te gevoelig zijn voor de gewone bleekkits.
    Liefs,
    Yara

    BeantwoordenVerwijderen