Review | Kruidvat Effex lijn Volumepoeder, Sea Salt Spray & Heat protect

by - 07:00


Onlangs liep ik door het Kruidvat met al doel; het kopen van een nieuwe volumepoeder. Mijn oog viel meteen op de Kruidvat effex volumepoeder, ik wist niet dat Kruidvat zelf nog meerdere producten had dan mousse, gel en haarlak. Maar Lieke zou Lieke niet zijn als ze niet alles van de effex lijn mee nam.

De Kruidvat effex lijn bestaat uit een volumepoeder, een sea salt spray, meerdere soorten gel en wax, en een heat & volume protect spray. Aangezien ik geen gel en wax gebruik nam ik alleen de poeder en twee spray's mee naar huis. Aangezien de verpakkingen er zo leuk uit zagen en ik gewoon heel benieuwd was naar deze lijn.

De volumepoeder komt in een doosje, deze was bij thuiskomst gesneuveld en dus niet meer foto waardig. In het doosje zit een potje met het product; de volumepoeder. Het potje heeft een draaidop wat ik persoonlijk voor een poeder wel het handigst vind. Verder doet het potje mij denken aan de vissenvoer potjes die wij hadden, aan de bovenkant zitten gaten waar het product uit komt net als het voer. Anyway, de poeder is goed verpakt.

Ik was mijn haar niet dagelijks en heb het zelfs zo getraind dat ik het één keer in de drie dagen was. Maar bij dag drie ziet mijn haar er wel saai en futloos uit, het kan dan wel een beetje volume gebruiken. Op de eerste foto zie je mijn haar zonder volumepoeder en op de tweede foto met volumepoeder. Ik heb verder niks met mijn haar gedaan alleen het volumepoeder in mijn haar gewreven.

Ik ben te spreken over deze poeder, ik ging namelijk eigenlijk voor de poeder van Andrélon maar die kost €5,05 en de poeder van het Kruidvat kost €2,99. Een behoorlijk prijs verschil en zeker nu ik ervaar hoe goed de poeder van het Kruidvat is. Mijn haar blijft heel de dag in model zitten met de volume die ik die ochtend gemaakt heb.

Ook in de lijn een protect & volume spray, deze spray is een heat protector voor het föhnen, stijlen en krullen van je haar. Ook geeft het nog extra versteviging en volume in je haar! De spray heeft een leuke paars met groene verpakking, heerlijk die colour blocking kleur combinaties. Het is gewoon een stevige verpakking en het product komt in een handige spray flacon.

Ik ben de laatste tijd fanatiek bezig met het doen van mijn haar, ik föhn het de laatste tijd weer en de ene keer gooi ik er mijn krultang doorheen en de andere keer mijn stijltang. Ik spray altijd een heat protector in mijn haar na het wassen, als het handdoek droog is. Al doe ik er niet meteen iets mee toch spray ik het er in. Als ik mijn haar föhn in combinatie met deze spray merk ik wel zeker dat mijn haar wat meer volume krijg, maar als ik het op laat drogen en dan een krul of stijltang gebruik merk ik er weinig van.

Toch vind ik dat het voor een product wat €2,99 kost goed en fijn werken. Het beschermt mijn haar gewoon goed en dat is ook de reden waarom ik deze spray kocht, als heat protector. De volume die het belooft is niet helemaal optimaal maar voor de prijs neem ik dit voor lief.

Als laatste weer een heerlijk gekleurde verpakking, de sea salt spray. Deze spray komt net als de heat protector in een fleurig gekleurde en stevig verpakte spray flacon. Blijft toch het fijnst en handigst voor een product als dit.

Ik heb al vaker een sea salt spray gebruikt en deze is op verschillende manieren te gebruiken. Al zien jullie het nooit voorbij komen maar van mezelf heb ik een enorme bos ontembare krullen. Als ik niet slaap met rollers, vlechten of ik föhn het dan staat het echt alle kanten op. De sea salt spray heb ik op 2 manieren geprobeerd; beide keren sprayde ik het op handdoek droog haar na het wassen. De ene keer liet ik het opdrogen aan de lucht en de andere keer deed ik hetzelfde maar dan met vlechten in.

Beide keren kreeg ik een mooi warrig maar luchtig effect. Mijn beach krullen zagen er heel natuurlijk uit en mijn haar zag er ook niet heel pluizig uit. De krullen die ik maakte met de vlechten en de spray zagen er wat strakker uit en de krullen waarbij ik mijn haar los had hadden een wat warrig effect en zagen er iets natuurlijker uit.

Ook deze spray kostte maar €2,99 en ook dit is weer een heel fijn product. Ik ben heel erg te spreken over de Effex lijn, het heeft echt mooie producten voor een klein prijsje. Ze zien er leuk uit en werken zoals beschreven staat op de verpakking!

De producten uit de Effex lijn zijn online en in de Kruidvat winkels te vinden

Heb jij al een van deze producten gespot?
Liefs, Lieke

You May Also Like

2 reacties

  1. Toen ik nog bij de Kruidvat werkte hoorde ik altijd veel over die poeder. Fijn review!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat ik die Sea Salt Spray een keer wil proberen voor in de zomer, lijkt me fijn. De rest van de producten gebruik ik niet echt eigenlijk.

    BeantwoordenVerwijderen