Fashion | Mijn Carnavals jasje 2018

by - 07:00


In Den Bosch a.k.a. Oeteldonk dragen wij met Carnaval een boeren kiel of jasje. 3 jaar geleden ruilde ik mijn verkleedkleding in voor zo'n jasje, en ik ben er nog steeds heel blij mee. Vorig jaar deelde ik alle emblemen en prul die er op mijn jasje zat, dit jaar zijn daar wat dingen bij gekomen die ik ook weer met jullie deel!

We beginnen met het jaarembleem van 2018. Elk jaar is er een nieuw thema en daar komt dan ook een embleem van. Dit jaar is het thema: 'Van keinds af oan'. Voor de mensen die geen flauw benul hebben welke taal ik spreek, het thema van dit jaar is: 'Van kinds af aan'. Ik vind dit een hartstikke leuk thema want ik vierde al Carnaval vanaf wat ik 2 maanden oud was. 

De lezers die mij al langer volgen weten dat ik nogal een ziekenhuis verleden heb. Nog steeds ben ik er hartstikke trots op dat ik dit overwonnen heb en daarom wil ik het ook met trots op mijn Carnavals jasje dragen. Het is gewoon een zilveren broche met onderin de Oeteldonkse vlag er op. Een deel van de kosten van deze broche gaan ook naar Kika.

Deze broche kreeg ik van mijn vader en ik vind hem heel leuk bij mij passen. Want ja met 2 maanden ging ik al mee in de draagzak Carnaval vieren en nog steeds sta ik er elk jaar! 

Buiten de jaaremblemen zijn er nog zat andere leuke emblemen voor op je jasje. Het liedje Leef van André Hazes zing ik altijd zo luid mee en zeker als ze hem draaien tijdens Carnaval. Toen ik dit embleem zag heb ik hem dan ook meteen gekocht.

#metoo is momenteel erg gaande in heel de wereld en ook tijdens Carnaval is dit een dingetje. Tuurlijk iedereen drinkt wat meer en word wat handtastelijker maar soms kan het ook te ver gaan. Met dit embleem wil ik het #metoo steunen en ook laten zien dat niet iedereen zomaar aan mij mag zitten. Nog hebben wij veel slechte reacties hier op gehad, persoonlijk vind ik niet dat dit embleem het #metoo belachelijk maakt want het plaatje beeld het toch duidelijk uit.

Vier jij Carnaval en zo ja waar?
Liefs, Lieke

You May Also Like

3 reacties

 1. Hahaha Liek; we dachten het zelfde om vandaag onze carnavals outfit te delen! Ik vind het wel echt leuk dat jullie daar dit zo hebben; bij ons is de raad met prinsen en de prins en hofdame wel te onderscheiden en worden er ook veel kielen gedragen.. maar ik ga gewoon lekker verkleed hoor! Vind vooral die #metoo erg grappig hahaha!


  LIEEEEFS

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit zo'n leuke traditie, dit hebben wij niet echt waar ik vandaan kom (uit de buurt van Breda). Ik ga gewoon voor een kostuum, dit jaar ga ik als Black Swan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. yes zuipen! ALAAF GORL
  ik ging dit jaar met een piemelmuts xd!
  xx

  BeantwoordenVerwijderen