Recept | Donuts maken

by - 07:00


Donuts zijn echt een heerlijke snack en ik kan er niet genoeg van krijgen. Omdat ik op een vreet dieet ben moet ik wat meer tussendoortjes eten en mag er soms ook een lekkere snack bij zitten. Ik maakte deze donuts en ze zijn super simpel en hartstikke lekker.Wat gaan we maken?
10 gevarieerde donuts

Wat heb je nodig?
240ml volle melk
7g gedroogde gist
2el kristalsuiker
400g tarwebloem
1tl zout
2 middelgrote eieren
40g ongezouten roomboter

Keukenspullen
Mixer met deeghaken
Theedoek
Deegroller
Frituurpan


Wat moet je doen?
Verwarm de melk in een steelpan tot lauwwarm. Doe 100ml melk, gist en één el kristalsuiker in een kommetje, roer dit en laat het dan 4 min staan. Meng ondertussen één el suiker, de bloem, en het zout alvast in een ruime kom. Voeg later de eieren (alleen het ei geel, het ei wit gebruiken we niet), de rest van de melk, de boter en het gistmengsel toe. Kneed het deeg 5 min met de mixer tot een zacht en soepel deeg. Leg het deeg in een ruime kom en dek het af met een theedoek, laat het 1,5 uur rijzen. Het deeg kan een dag van te voren gemaakt worden en bewaard worden in de koelkast. 

Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad uit tot een plak van 1 cm dik. Steek er dan met of een koekvorm (of net als ik met een kommetje) cirkels uit tot het deeg op is. Zoek een kleinere cirkel om in het midden nog een cirkel uit te steken. Leg de rauwe donuts op een plaat en dek ze nogmaals af met een natte theedoek voor 30 min.

Verhit de frituurpan tot 180 °C. Als je de rauwe donuts nog 30 min hebt laten rijzen zijn ze klaar om gebakken te worden. Bak ze per twee in totaal 3 minuten, 1,5 minuut op de ene kant en daarna 1,5 minuut op de andere kant. Schep ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Versiering:
- Bestrooi ze simpel met poedersuiker
- Smelt chocolade en dip ze hierin, bestrooi ze dan nog met sprinkles (Ik gebruikte caramel springles)
- Maak met water en poedersuiker glazuur en voeg eventueel kleurstof toe

Enjoy your donut!
Liefs, Lieke

You May Also Like

7 reacties

 1. Dit ziet er zo lekker uit! Ik krijg er mega zin van in donuts!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ziet er zoooo goed uit! Ik ga er maar niet aan beginnen want dan ga ik veel te veel eten en ik hoef juist even niet aan te komen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oeh! Ik ben dol op donuts. Ik ga dit zeker een keer zelf maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk om te lezen! Door jouw recept lijkt het maken van donuts al een pak simpeler. Tijd om ook eens donuts te gaan maken denk ik.
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat leuk! Ik bak mijn hele leven al heel veel dingen, maar zelf donuts maken heb ik gek genoeg nog niet gedaan. Snel de keuken maar weer eens induiken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ziet er echt heerlijk uit! En wat een leuke foto bovenkant.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. OH DIT IS ECHT HEEL LEUK! LOVE IT. Lekker vooral; geen dunkin donuts meer nodig; gewoon lekker zelf maken hihi!

  LIEEEFS

  BeantwoordenVerwijderen