Recept | Pasta met tomaat, spekjes en witte wijn
Pasta gerecht voor 4 personen
Wat heb je nodig?
1 kilo tomaten
4 el zonnebloemolie
1 el bruine basterd suiker
1 el bruine basterd suiker
2 pakjes gerookte spekjes
1/2 0,25l witte wijn
1 teen knoflook
300g spaghetti
peterselie
geraspte kaas
Wat moet je doen?
Snijd alle tomaten in 4 stukken en verdeel deze in een ovenschaal. Doe hier de 4 el olie, peper, zout en eetlepel bruine bastard suiker bij. Dan kunnen ze de oven in voor 1 uur op 180 ℃. Kook ondertussen alvast de spaghetti en bak de spekjes tot ze goed bruin zijn. Voeg na een tijdje de knoflook bij de spekjes.
Als de tomaten bijna klaar zijn doe je het halve flesje wijn bij de spekjes. Voeg later de tomaten toe aan de pan. Als de spaghetti klaar is kun je deze afgieten en ook bij de pan voegen. Meng alles goed en voeg als laatste de peterselie toe. Als extra kun je er nog geraspte kaas aan toevoegen. En klaar is je heerlijke simpele maaltijd!
Ga jij dit proberen? Deel het met mij via Instagram!
Liefs, Lieke
3 reacties
Jammie! Wat ziet dat er lekker uit, ik ben heel erg benieuwd geworden. <3
BeantwoordenVerwijderenLiefs,
Evelien
Dat ziet er lekker uit!!!
BeantwoordenVerwijderenWauw ziet er ontzettend lekker uit! Ga het zeker een keertje proberen
BeantwoordenVerwijderen