Beauty | Beauty zondes waar ik mij schuldig aan maak

by - 07:00


Beautyzondes, ik had er al wel eens van gehoord maar nooit verder gezocht wat nou precies beautyzondes zijn. Laatst deed ik dit toch en er kwam toch wel een heel lijstje uit met zondes waar ik mij schuldig aan maak. Vandaag deel ik dit lijstje met jullie!


1. Kwasten niet vaak genoeg schoonmaken
Lees: kwasten bijna niet schoonmaken. Het is echt een rot klus om al mijn kwasten inclusief sponsjes schoon te maken. Ik heb er geen tijd voor en als ik dat wel heb dan heb ik er gewoon echt geen zin in. Mijn kwasten mogen blij zijn als ze hun jaarlijkse wasbeurt krijgen maar daar houd het dan ook bij op. Ik hoor mensen die dit maandelijks doen en ik ben al gepromoveerd tot een keer in de drie maanden maar vaker zul je mij niet mijn kwasten zien wassen.

2. Slapen met make-up op
Na een lange en late werkdag of een avondje stappen ben je soms niet meer in staat en te moe om je make-up af te halen. (Dit is in ieder geval wel het probleem waar ik mee struggle) En dan wil ik nog wel eens gewoon mezelf op bed gooien en lekker onder de dekens kruipen met mijn plamuur nog op het gezicht. Het is echt zo slecht voor je gezicht en de dag daarna reinig ik mijn gezicht dan ook te goed (facebrush + facewash, srubben, gezichtsmaskertje).

3. Puistjes uitknijpen
Als Harry, Henk of Henriëtta (jup ze krijgen namen) op mijn gezicht verschijnt wil ik ze dan ook zo snel mogelijk weg hebben. Wel doe ik dit met speciale tools en desinfecteer ik de krater nadat ik hem heb uitgeknepen. Het is een beauty zonde om hem uit te knijpen maar hoe wil je een beauty zijn met de Himalaya op je voorhoofd?

4. Haar laten groeien
Hier bedoel ik niet het haar op mijn hoofd mee maar op plekken waar 'het niet hoort'. Mijn oksels en down under hou ik elke week gewoon netjes bij. Maar zodra het zomerseizoen afgelopen is laat ik mijn benen aan hun lot over en creëer ik daar een mooie bontlaag om de winter door te komen. Er zijn uitzonderingen zoals Kerst en de dagen dat ik plan om een rokje te gaan dragen maar verder krijgen ze tot de lente geen zonlicht te zien.

5. Nat haar borstelen
Ik snap niet dat dit een beauty zonde is, het is slecht om je haar te borstelen als het nat is omdat je kans hebt op afbreken. Maar als ik mijn haar niet borstel als het nat is kan ik de hoop voor de dag erna al opgeven. Ik heb een bos krullen en als ik die niet nat borstel kan ik er met geen krul of stijltang doorheen komen.

Wat zijn de beauty zondes waar jij je schuldig aan maakt?
Liefs, Lieke

Volg mij op: Bloglovin'  |  Instagram  |  Facebook  |   

You May Also Like

3 reacties

 1. Ik maak altijd te weinig mijn kwasten schoon! Hihi.
  Met make-up slapen doe ik nooit, zelfs niet als ik na een avondje stappen thuis kom. :)
  Liefs,
  Evelien

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oeps, ik maak me hier ook schuldig aan! Vooral die van de kwasten en het nat haar borstelen. Slapen met make-up op doe ik maar zeer zelden!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Whoeps, foei Lieke! Ik maak me alleen schuldig aan nummer vijf uit dit lijstje, maar dit betekent natuurlijk niet dat dit mijn enige beauty zonde is.

  BeantwoordenVerwijderen