Project op mezelf wonen | #1

by - 07:00


Momenteel ben ik 20 jaar oud, ben ik afgestudeerd en heb ik een leuke baan. De volgende stap die ik wil gaan zetten is het op mezelf gaan wonen. Hoe en wat leg ik jullie vandaag uit en ik neem jullie mee op mijn reis naar mijn eigen plekje.

Het op mezelf gaan wonen is nu nog een idee. Ik merk gewoon dat ik toe ben aan een plekje voor mezelf, wat meer rust na een drukke werkdag. Doen wat ik zelf wil, en mezelf wat meer verantwoordelijkheid geven. Het idee is er nu al zeker een halfjaar maar omdat ik druk was met afstuderen en ik weinig inkomen had bleef het ook nog maar bij een idee. Nu ik afgestudeerd ben en een vaste baan heb word het idee al wat meer realiteit. 

Ik ben druk rond aan het kijken naar betaalbare en leuke appartementjes in Den Bosch. Ik wil gewoon niet weg uit de stad waar ik opgegroeid ben. Familie en vrienden wonen dichtbij en mijn werk zit ook gewoon in Den Bosch, het is op alle vlakken gewoon het beste en fijnste dat ik hier blijf wonen. Naast het zoeken naar een leuk appartement ben ik ook meer geld weg aan het zetten en spaar en koop ik dingen voor mijn uitzet. 

De kriebels om op mezelf te gaan zijn er heel erg en ik kan ook echt niet wachten tot ik een plekje vind waar ik verliefd op word. Ik heb een doelstelling voor mezelf gesteld; ik wil voor januari 2019 op mezelf wonen. Dit omdat januari dit jaar misschien niet haalbaar is en ik toch alles wel rustig aan wil doen. Ik neem jullie mee langs alle ideeën en plannen rondom het 'project' op mezelf wonen!

Wat is jouw ervaring met op jezelf wonen?
Liefs, Lieke 

Volg mij op: Bloglovin'  |  Instagram  |  Facebook  |   

You May Also Like

7 reacties

 1. Wat leuk dat je op jezelf wilt, maar heb je je al ingeschreven bij de woningbouwvereniging? Ik stond na 4 jaar pas bovenaan de wachtlijst!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa! Ik sta sinds mijn 18e ingeschreven. Natuurlijk sta ik nu niet boven aan de lijst maar proberen kan altijd :)

   Verwijderen
 2. Spannend, maar een super leuke stap! Den Bosch lijkt me heel erg leuk om te wonen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Spannende stap in je leven, ik hoop dat je een mooi plekje vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dat is een flinke tijd die je jezelf nog hebt gegeven, dat is goed! Binnen die tijd moet het ook zeker wel lukken. Het is zo fijn om op jezelf te wonen en hoop dat je iets leuks vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh spannend zeg! Maar heel erg tof. Ik woon zelf nog thuis, maar het kriebelt bij mij ook al om op mezelf te gaan.. maar het budget van een 16 jarige is niet zo groot.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik woon nu sinds maart op mezelf samen met mijn beste vriendinnetje en nog een vriendinnetje van haar in Groningen. Super gezellig en heb er tot op de dag van vandaag geen spijt van gehad. Vooral toen ik stage liep in Duitsland kreeg ik heel erg de behoefte om een eigen plekje te hebben. Nu kom ik nog regelmatig bij mijn ouders op bezoek en is het van hun deur tot mijn deur ongeveer een uur reizen. Super relaxed dus!

  BeantwoordenVerwijderen