DIY | Fluffy slijm maken

by - 07:00


Facebook en Youtube stroomt over met filmpjes over het maken van slijm. Slijm met glitter, gekleurd slijm, regenboog slijm, galaxy slijm noem het maar op. Ik vond het er zo leuk en fijn uit zien dat ik het zelf ook uit wilde proberen. En vandaag deel ik het resultaat van mijn roze kwab.


Zorg dat je een ondergrond gebruikt die vies mag worden en/of makkelijk schoon te maken is. Ook is het handig om eventueel handschoentjes en een schort te dragen. Slijm maken word een kliederboel!

Wat heb je nodig?
❤ Hobbylijm transparant (SoLow €0,99)
❤ Kleurstof
❤ Scheerschuim
❤ Lenzenvloeistof (Met Borax. Kruidvat €1,29)
❤ Lepel
❤ Mengbakje/kom
❤ Plasticbakje

Wat moet je doen? 
Doe de hobbylijm in je mengbakje, hoeveel je er in doet is jouw eigen keuze! Daarna voeg je een hand vol met scheerschuim toe, teveel maakt het slijm later te waterig. Als je het scheerschuim en de lijm goed mengt word het als het goed is een luchtige prut. Hierbij kun je de kleurstof toevoegen en/of eventueel glitters!

Als je dit gedaan hebt moet je de lenzenvloeistof toevoegen, kijk in de winkel goed of het een lenzenvloeistof met Borax is want dit is namelijk wat je nodig hebt om het een geheel te laten worden. Voeg dit met maten toe en blijf goed roeren tijdens het toevoegen. Als het lastiger word om te roeren moet je het gaan kneden met je handen. Je merkt vanzelf als het goedje klaar is als het niet meer aan je handen blijft plakken. Bewaar het in een plastic bakje!

En nu denk je waarom heb je slijm nodig? Ik vind het heerlijk om er even mee te 'spelen' als ik gestrest ben!

Ga jij dit proberen te maken?
Liefs, LiekeVolg mij op: Bloglovin'  |  Instagram  |  Facebook  |   

You May Also Like

4 reacties

 1. Hoe verzin je het! Wel erg leuke DIY om dus zelf eens te gaan proberen! Of ik het nu ook echt zelf ga doen... ik denk het niet!

  Liefs,
  Rosita Elise

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hahaha geweldig. Ik wist echt niet dat dit een ding was :')

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zag dit laatst nog bij de Action liggen, wat grappig!

  Ik denk dat slijm best relaxing werkt, of het zou bij mij echt relaxend werken, ik ga dit onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooh dit is echt leuk om een keer zelf te maken. Op deze DIY zou ik zelf echt nooit zijn gekomen, maar des te leuker natuurlijk om het ineens tegen te komen op jouw blog! Lijkt me echt ideaal om even te ontstressen. Ik sla het even op, hihi!

  BeantwoordenVerwijderen