Beauty | Mondhygiëne is het begin van je beauty routine

by - 07:00


Wat is een mooie make-up look zonder een stralende lach? Een goede mondverzorging is het begin van je dagelijkse routine. Veel mensen onderschatten de mondverzorging een beetje en vinden dit een 'bijzaak'. Vandaag vertel ik jullie wat meer waarom mondverzorging zo belangrijk is.


Ik begin en eindig mijn dag met het poetsen van mijn tanden. Dit vind ik niet meer dan normaal en dit is ook wat tandartsen en mondhygiënisten aanbevelen. Al poets ik mijn tanden soms midden op de dag nog eens bijvoorbeeld als ik weg ga. Maar er zijn een aantal tandpasta die ingrediënten bevatten waardoor het poetsen van je tanden alleen maar tegenwerkt. Want ja je poetst je tanden voor een gezond gebid en een frisse adem toch?

Zo zit er in veel tandpasta menthol, je denkt natuurlijk dat dit werkt voor een frisse adem (ik in ieder geval wel). Maar menthol verdroogt de mondholte, en ja we weten denk ik allemaal wel wat er gebeurd met droog speeksel.. daar krijg je dus geen frisse adem van. Alcohol in tandpasta werkt precies hetzelfde. Dan heb je nog tandpasta die een lage ph waarde hebben waardoor bacteriën meer kans op 'leven' hebben in je mond en het tast ook nog eens je tandglazuur aan.

Zo ontving ik twee tandpasta, de fresh breath toothpaste van The breath Co en de lemon mint tandpasta van Oxyfresh. Twee tandpasta die niet meteen een overheersende mint smaak hebben.

De Oxyfresh tandpasta bevat geen SLS en werkt op basis van actieve oxygen. Actieve oxgen is zuurstof en het is bewezen dat dit bacteriën uitschakelt zonder de mondfora te ontregelen. SLS a.k.a sodium lauryl sulfaten, een tandpasta met SLS zorgt ervoor dat de zoete smaak pupillen tijdelijk uitgeschakeld worden waardoor bitter en zuur tijdelijk sterk overkomt. Dus het effect wat je hebt als je na het tanden poetsen een sapje drinkt of een appel eet.

De fresh breath toothpaste van The breath Co heeft ook weer zo zijn eigen pluspunten. Het is namelijk een vega en glutenvrije tandpasta die ook nog eens geschikt is voor mensen met diabetes. Ook deze tandpasta bevat geen SLS. Hij pakt bacteriën en een slechte adem direct aan bij de bron en zorgt voor gezond tandvlees.

Voor een extra frisse adem gebruik ik vaak mondwater, alleen hier zijn dus ook weer een aantal soorten mondwater die vol zitten met menthol wat achteraf gezien helemaal niet zo'n goed product is. Het geeft alleen tijdelijk een frisse adem. Oxyfresh bevat als één van de enige fabrikanten een niet-zure formule (zonder vervelende ingrediënten) die bacteriën op een effectieve manier bestrijdt en ondertussen meewerkt aan een gezonde, gehydrateerde en natuurlijke mondflora. 

Buiten het poetsen van je tanden en tandvlees is het ook heel belangrijk om je tong goed te poetsen. Een slechte adem komt 9/10 keer door een klein laagje aanslag dat achter op de tong zit. De Orabrush is speciaal gemaakt om dit laagje er in no time vanaf te halen. Het werkt hetzelfde als een tandenborstel alleen dan voor je tong!

Er zijn soms wat plekjes waar je met je tandenborstel niet bij kan, of je bent uiteten en er zit iets tussen je tanden wat maar niet weg gaat. Ik heb altijd een aantal tandenstokers bij me, dit is heel handig om even tussendoor je tanden op te frissen maar ook heel goed om te gebruiken als je s' avonds je tanden poetst. Zo ontving ik 3 verschillende soorten tandenstokers;

- De Dentek comfort clean floss. Dit is een Y vormige tandenstoker waar een zijden draadje met mint smaak tussen zit. Het zijden draadje veroorzaakt geen schade of pijn aan het tandvlees. En zit er nou echt iets vervelends tussen je tanden kun je de achterkant gebruiken!

- De Dentek scrub betweens. Dit is een wat stevige rubberen tandenstoker, hij bevat hele kleine borsteltjes dicht op elkaar die tussen kleinere ruimtes tussen de tanden passen.

- De Dentek slim brush. Deze doen mij denken aan de tijd dat ik nog een beugel had, ik moest hiermee goed tussen mijn tanden en beugel 'poetsen'. Deze tandenstoker is makkelijk vast te houden en heeft een flexibel uiteinde met wat langere borsteltje.

Als laatste voor als je het gevoel hebt dat je uit je mond stinkt heeft The breath Co mouth wetting dry mouth lozenges. Dit zijn een soort van pepermuntjes met een klein mandarijn smaak. Gedurende dag gaat de frisse adem een beetje weg, zeker na maten je wat eet en/of drinkt. Deze 'pepermuntjes' zijn een van de weinige die niet alleen de geur maskeren, maar ook bacteriën bestrijden bij de bron.

Wat gebruik jij voor een goede mondverzorging?
Liefs, Lieke

(Ik ontving dit product ter review, dit heeft geen invloed op mijn mening. Alle reviews worden naar eerlijkheid geschreven.)

Volg mij op: Bloglovin'  |  Instagram  |  Facebook  |  

You May Also Like

1 reacties