Review | Danish Skin Care producten

by - 07:00


Een tijdje geleden maakte ik kennis met het merk Danish skin Care. Een merk dat zich richt op gezichtsverzorging en met name puistjes en acne. Ik kreeg de travel kit producten opgestuurd en ben ze meteen gaan testen.
Over Danish Skin Care
Het verhaal van Mads Timmermann begon in 2008. Jaren worstelde hij met het probleem van acne, puistjes en eczeem. Dokters, dermatologen en huidverzorgingsproducten hielpen niet waarmee hij op het idee kwam om Danish Skin Care op te richten. Hij schoolde zich om tot dermatoloog en leerde alles over de huid en huid problemen. Danish Skin Care is een merk dat geen gebruik maakt van kleurstoffen, geurstoffen of andere schadelijke ingrediënten.

De verpakking
Als eerste vond ik de travel kit die ik ontving ontzettend schattig. Ik hou nou eenmaal van travel size producten. De verpakking is niet heel boeiend maar het heeft toch wat door de verschillende kleuren. Drie van de vier producten bevat een pompsysteem, persoonlijk vind ik dit heel handig omdat je zo makkelijker kan doseren.

Er staat ook weinig tekst op de verpakking alleen een aantal quotes en informatie over het product zelf. Een ingrediënten lijst is ook niet te vinden en na veel zoeken op Google kwam ik er alleen bij dat de producten geen parabenen bevatten.

De producten
In de travel kit en ook de full size kit zitten 4 producten; een clean skin face wash, een perfect skin day protector, een smooth skin treatment en een perfect skin moisturizer. Bij het pakketje zat er een handig 'schema' waarbij je precies kon zien welke producten je wanneer en waarvoor moest gebruiken. Ik testte een maand lang deze producten.

Ik begon en eindigde mijn dag met de Clean Skin Face Wash. Na het reinigen van mijn gezicht met een micellair water stapte ik onder de douche, waar ik mijn gezicht met lauw/warm water en de face wash extra grondig reinig. Volgens Danish Skin Care zou de face wash ook geschikt zijn om je gezicht te reinigen maar persoonlijk vind ik het fijn om toch een micellair water of ander product van te voren te gebruiken. De face wash schuimt lichtjes en reinigt je huid goed. Hij doet zijn werk goed maar ik merk weinig verschil met een andere face wash die ik al dagelijks gebruik.


Als ik onder de douche uit kom smeer ik mijn gezicht in met de Perfect Skin Day Protector. Deze dagcrème bevat SPF 15 wat niet alleen nodig is in de zomer maar ook in de winter. De dagcrème zorgt voor een goed gehydrateerde huid maar is ook een anti veroudering en oogcrème product. Ik vind de crème heel fijn en heb het gevoel dat mijn huid minder glimt en er vettig uitziet.


Mijn avond routine begin ik met nogmaals de face wash nadat ik mijn make-up er af heb gehaald. Daarna gebruik ik de Smooth Skin Treatment, en dit vind ik echt een prachtig product. Omdat het product exfolieert verwijdert het dode huidcellen en geeft je eigen huid de kans om nieuwe aan te maken. Daarmee reinigt hij diep in de huis waardoor hij poriën reinigt en verstoppingen voorkomt. Na gebruik heb ik een zacht verfrissend gezichtje. Dit product vind ik echt top omdat ik veel last heb van rode plekken op mijn gezicht en omdat het de Smooth Skin Treatment kalmeert verdwijnen de plekjes langzaam.


Om mijn avond routine af te sluiten gebruik ik de Perfect Skin Moisturizer. Deze nachtcrème voorkomt verstoppingen en kalmeert en hersteld de huid. Het is een mild product dat wederom ook als oogcrème gebruikt kan worden.


Conclusie
Ik heb een normaal tot vettige huid en heb soms een aantal puistjes en rode plekken in mijn gezicht. Na een week testte merkte ik al verschil met deze producten. Ik had weinig tot geen puistjes meer en de rode plekjes in mijn gezicht begonnen te verdwijnen. De Smooth Skin Treatment en Perfect Skin Day Protector vind ik persoonlijke aanraders, ze zijn fijn, werken goed en geven een fijn fris gevoel. De Clean Skin Face Wash en Perfect Skin Moisturizer zijn ook prima producten maar zijn vergelijkbaar met producten die ik al gebruik. Mijn vriend heeft wat meer last van acne en puistjes en ik heb hem ook de producten laten gebruiken, na anderhalve week zagen we allebei duidelijk verschil. Acne en puistjes verdwenen en hij voelde zich ook meteen weer wat beter en zelfverzekerder. Ik vind de producten echt een aanrader en zijn zeker hun geld waard.

De travel kit kost €67,- en de full size producten kosten €135,- en zijn hier verkrijgbaar.

Was jij al bekend met de producten van Danish Skin Care?
Liefs, Lieke 

(Ik ontving dit product ter review)

Volg mij op: Bloglovin'  |  Instagram  |  Facebook  |  

You May Also Like

1 reacties

  1. Ik had echt nog nooit over deze producten gehoord maar jeetje wat mega duur. Zoveel geld zou ik er niet voor over hebben haha :)

    BeantwoordenVerwijderen