Do it yourself | Kleding rek

by - 07:00


Ik liet mijn idee al zien in 'Mijn week' en ook postte ik het eind resultaat op social media. Het kledingrek wat ik zo graag wilde is dan eindelijk af! Ik ben er zo blij mee en vind hem zo goed gelukt dat ik de do it yourself vandaag met jullie deel,


Ik heb een erg onhandige kamer, hij is niet heel erg groot en een kledingrek staat snel in de weg. Ik zag een foto van een zelfgemaakt kledingrek en dit bracht mij op een idee.

Wat heb je nodig?
❤ 2 ijzeren beugels
❤ ronde houten stok
❤ ketting
❤ plank
❤ schroeven
❤ ijzeren haakjes + passende bouten
❤ boormachine
❤ zaag

Wat moet je doen?

Als eerst zoek je de goede plek waar je de beugels wil hangen, hoe ver je ze uit elkaar wilt hebben, hoe hoog en dit teken je af. Met een waterpas meter kun je eventueel meten of de beugels gelijk hangen. Als dit allemaal klopt kun je de beugels aan de muur vast boren.

In het voorste gat draai je de ijzeren haakjes en deze draai je aan de bovenkant vast met een bout. Draai deze eventueel met een tang aan zodat ze stevig vast zitten. Zaag de plank(en) op maar en maak ook deze met een boormachine vast aan de bovenkant.

Zorg dat de ketting op maat is of zaag hem zelf met een ijzer zaag. Ik rekende 13 ringetjes aan beide kanten. Deze hang je gewoon heel makkelijk op met begin en eind aan de haken. Zaag alleen de ronde houten stok nog op maat en hang deze daarna in de kettingen.

Door de kleding aan de stok zal de stok niet heen en weer schuiven, gebeurt dit toch kun je ijzeren sloten kopen en zo de ketting aan elkaar vast maken.

Nu nog een aantal leuke kledinghangers en klaar is je kledingrek!
Liefs, Lieke

You May Also Like

10 reacties

 1. Wat goed bedacht! Het klinkt ook niet eens zo moeilijk om te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit echt heel tof gedaan :) Zo heb je echt iets unieks wat niet iedereen heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super cool! Mijn vriend is nu met de inloopkast bezig! Bijna af, can't wait

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super tof <3 Ik heb mijn kledingkast flink uitgeruimd, dus nu ben ik echt blij met wat ik heb, dan kun je het zeker mooi ophangen zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat gaaf gedaan zeg! Ik heb een kledingrek gekocht maar dit is natuurlijk veel toffer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat gaaf gedaan! Dit idee ga ik even onthouden. xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee! Ik heb zelf ook een ijzeren balk tegen de muur aan om kleding aan op te hangen :)

  BeantwoordenVerwijderen