Do it yourself | Screen cleaner spray

by - 07:00


Ik ben heel erg van het multitasken. Eten tijdens het doen van het spelletje op mijn tablet en een zak chips voor de tv tijdens dat ik mensen aan het appen ben. Snel even je shirt of je telefoon over je scherm vegen en hij ziet er weer redelijk uit. Eigenlijk hartstikke vies dus daarom maakte ik deze screen cleaner spray, kijk je mee?

Wat heb je nodig?
Spray flacon (Søstrene grene, Action of Kruidvat)
70% alcohol
Gedemineraliseerd water 
Microfiber doekje 
Lint
Trechter
Bakje
Perforator

Wat moet je doen?
Kijk op de verpakking van de spray flacon hoeveel milliliter er in past, bij mij was dit 100. De helft van de inhoud is de 70% alcohol en de andere helft het gedemineraliseerde water. Dit doe je eerst in het bakje en roer dit even goed door. 

Zet de trechter op de spray flacon (zonder trechter gaat het gegarandeerd fout zoals bij mij). Draai de dop erop en klaar is de cleaner spray. Om je scherm goed schoon te krijgen gebruik je een microfiber doekje. Ik knipte deze in een hartje, maakte er met een perforator een gat in en maakte hem met een lintje vast aan de flacon.

Zo kun je de spray meenemen in je tas met een doekje bij de hand. Spuit in het midden van je scherm, niet in de buurt van de inputs van de telefoon. Of spuit het op het doekje, je telefoon word weer schoon zonder vette vinger resten! 
Before

After 

Ook handig voor de televisie, je bril, zonnebril en tablet.
Liefs, Lieke

You May Also Like

7 reacties

 1. Wat handig! Zoiets heb ik nog niet, en mijn telefoon zit soms helemaal onder de vette/vieze vingers. Oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handige diy! Deze ga ik zeker eens uitproberen. (:
  Liefs,
  Yara

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super handige DIY! Hier moet ik een keer gebruik van maken haha. Mijn telefoon is wel toe aan een grondige schoonmaakbeurt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat handig! Je bril (op sterkte) zou ik trouwens niet met alcohol doen, schijnt een of ander laagje weg te halen wat niet moet. xx

  BeantwoordenVerwijderen