Persoonlijk | Mijn ervaring bij de Toneelmeester

by - 07:00

(Dit is een foto van tijdens een van mijn stages)

8 weken lang reisde ik elke maandag middag naar Amsterdam om toneel lessen te volgen bij de Toneelmeester. Het is alweer een week geleden dat ik mijn laatste les daar had en ik had jullie belooft hierover te vertellen.


Als je mij al lang volgt weet je dat ik in een klein 'dipje' zat over wat ik nou wilde doe na mijn studie. Ik studeer april 2017 af en ik had totaal nog geen toekomstplan terwijl iedereen om mij heen al wel wist wat hij/zij wilde gaan doen. Twee vriendinnetjes van mij hadden het over de vooropleiding op de Toneelmeester. Uiteindelijk hebben ze mij mee gevraagd en ja, ik kon geen nee zeggen. Ik wilde al erg lang iets doen met toneel. Zingen, dansen, acteren op zo'n groot podium voor heel veel publiek. Misschien dat dat mijn toekomst plan zou worden.
 
De toneel lessen vonden plaats bij 't Fijnhout theater in Amsterdam, dit theater en de vooropleiding zijn opgericht door Hugo Konings (bekend van kinder tv serie Knofje). De eerste les was het nogal een reis. Eerst met de bus naar het station in Den Bosch, dan een uur in de trein naar Amsterdam, dan nog 20 min in de tram en dan nog 10 min lopen.

We werden elke keer weer heel fijn en vrolijk ontvangen. Gezellig met zijn alle nog wat drinken en dan begonnen de lessen. We leerde vooral de basis van het toneel spelen. Het spelen met je zintuigen, stem oefeningen, het inleven in rollen maar ook in omgeving, een dialoog en een monoloog spelen, het spelen met verschillende emoties en het weten waar je naartoe gaat en wil.

Ook al heb ik een andere keuze gemaakt voor mijn toekomst en ga ik niet verder met toneel, ik heb heel veel geleerd hier wat ik ook in het dagelijkse leven kan gebruiken en ik ben echt een ervaring rijker!

Liefs, Lieke

You May Also Like

0 reacties