Persoonlijk | Ik ben nou eenmaal een geel persoon

by - 07:00


Op school deden wij een kleuren test, uit deze test komt welke persoonlijkheid jij hebt. Dit is handig voor eventuele banen zodat jij jezelf goed kan omschrijven. Rood, blauw, groen en geel zijn de persoonlijkheid kleuren en ik ben geel.


"gele mensen zijn enthousiast, hartelijk en grenzeloos optimistisch. Ze houden van plezier maken. Ze oefenen graag invloed uit op hun omgeving via verbale overtuigingskracht en non-verbale uitstraling of charme. Ze stimuleren graag andere om samen doelen te halen. Hoe hoger de score, hoe hoger het vertrouwen dat zij hebben in andere. Sociale contacten zijn heel belangrijk voor geel. Zij doen dingen niet graag allen. Gele mensen zitten vol dadendrang en energie, wat nog wel eens onnodig verspild wordt, doordat zij zich in teveel activiteiten verliezen of geen vast doel nastreven. Ze worden niet graag gecontroleerd en voor detailwerk lopen ze weg"

Wat is geel? het kernwoord van een geel persoon is optimisme. Bij dit woord vond kon ik mij zelf al erg plaatsen, ik (probeer) eigenlijk altijd het positieve in alles en iedereen te zien hoe kut het soms ook kan gaan. Ook ben ik liever samen met vrienden of vriendinnen dan dat ik iets alleen moet doen. Het is fijn om soms een dagje terug te kruipen achter je laptop met Netflix aan maar het liefst ga ik dingen doen. Hoe moe ik ook ben. Ik probeer veel te bereiken in mijn leven en ik geef niet snel op, dit kost mij veel energie maar als ik iets graag wil dan ga ik dat ook doen. Controles en wantrouwen hou ik niet van, ik heb zelf soms moeite met het vertrouwen van mensen maar die moeten dan ook flink wat fout gedaan hebben.

Sterke en zwakke punten
+ Sfeermakers
+ Middelpunt en scheppen graag motivatie
+ Maken snel nieuwe vrienden
+ Goede teamplayer
+ Zien het positieve in het negatieve
+ Uiten makkelijk gevoelens

- Kan impulsief handelen
- Moeilijk met consequent af werken
- Kan op gevoel beslissingen maken
- Einddoel is onbekend
- Niet graag alleen
- Bang voor teleurstellingen en afwijzingen

Ik vond dit een hele leuke test om te maken en zeker omdat je heel wat meer over jezelf leert en hoe je dingen kunt aanpassen. Ik heb inderdaad geen einddoel en kijk gewoon wat er op mijn pad komt. Ik ben bang voor afwijzingen en teleurstellingen omdat ik graag zelf maar ook andere gelukkig zie.

Heb jij al ooit eens zo'n test gedaan?
Liefs, Lieke


You May Also Like

6 reacties

 1. Leuk dat je je hier zo in herkent! Ik ben nu wel benieuwd welke kleur ik zou zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat grappig deze test, ik heb geen idee wat ik ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat grappig zo'n test. Nog nooit eerder van gehoord, dus ik zou niet weten welke kleur ik 'ben'haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een grappige test! Ik heb nog nooit zoiets getest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lijkt me een erg leuke test om te doen, ben nu wel heel erg benieuwd welke kleur ik zou zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk Lieke!

  Ik heb laatst een test gemaakt die ik heel bijzonder vond. De uitkomst was heel persoonlijk en herkenbaar en gaf inzichten die ik nog nooit in een andere test heb opgedaan. De test en uitkomsten waren gratis en heb ik gemaakt op http://purpose.earth/nl/ Ben heel benieuwd wat jij daar van vindt.

  Liefs,

  Annebeth

  BeantwoordenVerwijderen