Review | Essence matt matt matt longlasting lipgloss

by - 07:00


Ik hou totaal niet van lipgloss omdat ik het plakt en je het na een uur alweer bij kan werken. Maar een longlasting lipgloss die ook nog eens matt is sprak mij wel heel erg aan. En dan zeker van budget merk als Essence. Benieuwd naar wat ik er van vind?


De liquid lipsticks zijn al een hele tijd een trend. Zo vind ik deze longlasting lipgloss toch ook wel onder het kopje liquid lipstick vallen.

Verpakking
Toen ik de lipglossjes in de schappen zag liggen werd ik heel erg blij. Het zijn mooie en verschillende kleuren en het heeft een chique verpakking maar de speelse letters geven het toch weer dat Essence tintje. Ik vind het altijd erg fijn dat je het product kan zien en dat vind ik nu ook weer een pluspuntje.

De lipgloss
Ik had een erg grote verwachting van deze lipgloss. Essence komt de laatste tijd met nieuwe en verbeterde producten en ik stond er elke keer weer verbaasd van, hoe mooi en goed ze zijn. Ik kocht de lipgloss in de kleuren 02 Beauty approved! en 05 Simply be an icon. Dit vond ik persoonlijk de mooiste kleuren en dit zijn ook kleuren die ik vaak draag.

02 Beauty approved is een nude kleurtje en 05 Simply be an icon is een donker rode kleur. Ik swatchte (is dat een woord?) de kleuren in de winkel al op mijn hand en merkte dat hij wel matt werd maar niet echt 'opdroogt'. Dit kun je zien op de swatches die ik maakte op mijn hand


Toen ik hem op mijn lippen aanbracht was ik eigenlijk een beetje teleurgesteld. Hij is matt maar niet super matt en ook droogt hij op mijn lippen niet op. Bij elke lipstick die ik draag hap ik in een tissue gewoon voor een wat mooier effect en zo blijft het voor mijn gevoel ook wat langer zitten. Toen ik dit deed bij de longlasting lipgloss van Essence werd ik ineens heel erg blij. Het effect daarna is gewoon matt zoals ik het voor ogen had.


Je ziet dat ik droge lippen had toen ik de foto's maakte. Ik twijfelde om hem te plaatsen maar zo zie je dat je dat dus erg goed ziet. Bij de rode zie je dit totaal niet en hij dekt ook erg mooi. De lipglosses blijven lang zitten maar na het eten moet je hem wel bijwerken. Je voelt niet dat je iets op je lippen hebt zitten en dit vind ik een enorm pluspunt want dat is de reden dat ik nooit lipgloss draag. Een minpuntje wat ik wel echt jammer vind is dat er een hele chemische vanille geur aan de lipgloss zit. Deze ruik je alleen als je hem aanbrengt maar ik vind het alsnog niet lekker.

Conclusie
Ik vind het twee mooie en fijne lipglosses. Het eerste effect wat ze geven valt tegen en dit heb ik in meerdere reviews gezien. Maar na het 'happen' in een tissue vind ik het resultaat wel erg mooi en daarom draag ik deze kleurtjes dan ook met liefde. Het grote nadeel is de chemische geur tijdens het aanbrengen, soms kan ik de geur gewoon niet verdragen omdat hij zo sterk is. Maar dit is natuurlijk voor iedereen anders.

De lipgloss kost €2,39 en is te koop bij Kruidvat en trekpleister
Liefs, Lieke

You May Also Like

5 reacties

 1. Mooie kleurtjes! Ik ben benieuwd naar deze producten. Jammer dat het ietsjes tegenvalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb zelf helaas ook erg droge lippen, dus ik weet niet of dit een fijne voor mij zou zijn... Alleen wel heel fijn dat de houdbaarheid meevalt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet ze nog steeds testen, haha. De kleuren staan je mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ze zijn mooi <3 Ik ga er binnenkort ook eens eentje aanschaffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het resultaat wel heel mooi! Toch maar eens ff langs de winkel denk ik ^^

  BeantwoordenVerwijderen