Review | The body shop Tea tree facial wash & body wash

by - 07:00


Ik heb nog veel bodybutters en douchegels liggen en ben al zeker een jaar niet meer in The Body Shop geweest. Beschamend eigenlijk want ze hebben echt heerlijke producten. Zo was ik ook benieuwd naar de Tea tree lijn en bestelde daar de facial wash en body wash van.


Tea tree olie is een olie dat uit de naalden van de Melaleuca boom komt. De olie bevat verschillende stoffen die de werkzaamheden antibacterieel, schimmeldodend, parasiet dodend en ontstekingsremmend hebben. Sommige kunnen er een allergische reactie of huidirritatie van krijgen. Als je snel een geïrriteerde huid hebt is dit product niet aan te raden. (Tot zo ver de studie)

Verpakking
Zoals ik al zei ben ik al zeker een jaar (als het niet langer is) bij The body shop geweest. Ik heb nu dus ook voor het eerst de 'nieuwe' verpakkingen gezien, ook van de andere producten. Ik vind dat de body wash en facial wash beide gewoon een mooie en strakke verpakking hebben. Er staat genoeg informatie op en als je hem zo ziet staan weet je wat je koopt. En de verpakking straalt ook uit wat ze willen verkopen, een groen product.

Skin clearing body wash
Wat The body shop erover zegt:
"Deze verfrissende douchegel met Tea Tree-olie reinigt de huid diep en helpt onzuiverheden tegengaan."

Als eerst vind ik dit product heerlijk ruiken. Ik zit vaak in bad (lees: elke dag) en vind het dan heerlijk om een lekker ruikend product te gebruiken. De body wash heeft voor mij het zelfde effect als lavendel, rustgevend. Ook ruikt het alsof ik aan het genieten ben in de sauna, heerlijk dus!

Het product zelf is groen, ja ik had niet anders verwacht. Het schuimt niet heel erg maar dat vind ik ook wel prima. Veel schuim betekend niet dat het beter werkt. Ook heb ik even door de ingrediënten lijst gekeken (niet dat ik hier veel verstand van heb), en voor mij ziet dit er prima uit voor zo ver ik het snap en op kon zoeken.

Skin clearing facial wash
Wat The body shop erover zegt:
"Een frisse reinigingsgel, geschikt voor elke dag, om onzuiverheden tegen te gaan en overtollig vet te verwijderen, zonder de huid overmatig uit te drogen. Speciaal voor vette, onzuivere huid"

Ik heb een zuivere huid maar soms zijn er toch wat onzuiverheden te vinden. Dit is al een hele vooruitgang met vroeger. Toch vind ik het dagelijks gebruiken van een face wash nog wel erg fijn, het zit gewoon in mijn routine maar ook weet ik zeker dat mijn make-up er helemaal af is.

Ook dit product vind ik weer heerlijk rustgevend ruiken. Het werkt net zo makkelijk als een gewone face wash. Je maakt je gezicht vochtig, masseert de face wash in op je gezicht en spoelt het daarna weer af. Na een week dagelijks gebruik zag ik zeker verschil, dit is per persoon anders maar ik vond dit voor mijn doen al erg snel!

Conclusie
Ik vind het twee mooie producten die goed zijn werking doen. De verpakking ziet er prima uit en het ruikt ook nog eens heerlijk. Ik zou niet speciaal naar de winkel gaan om dit te kopen maar voor een keer vind ik het fijne producten

De facial wash en body wash zijn in The body shop filialen en online te koop.
Facial wash 250ml €10,-
Body wash 250ml €8,-

Wat vinden jullie van de Tea tree lijn?
Liefs, Lieke

You May Also Like

11 reacties

 1. Bodyshop heeft fijne dingen! Ik heb deze lijn nog nooit geprobeerd. Hij schijnt goed te werken als je last hebt van acne heb ik gehoord.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet erg veel last van acne maar de kleine onzuiverheden verdwenen na een week met deze face wash!

   Verwijderen
 2. de face wash lijkt me wel fijn! van deze lijn heb ik nog niets geprobeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat klinken ze goed! Jammer genoeg behoor ik tot de populatie die er een geïrriteerde huid van krijgt :(

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Voor mijn gezicht zou het niet geschikt zijn, ik heb een heel gevoelig huidje. Maar The Body Shop blijft leuk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb de pure olie om pukkels aan te stippen. Die heb ik niet vaak ( toevallig afgelopen week een huge exemplaar op mijn wang! ) en dan stip ik dat aan. Dat werkt ook super.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Tuinen heeft ook zo´n lijn en die vind ik heel erg fijn! Hij reinigt je huid heel goed, alleen maakt hij je huid wel een beetje droog. Deze van The Body Shop lijken me ook erg fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De tea tree lijn is echt mijn favoriet. Het werkt perfect voor mijn huid. Ik heb zelf de tonic en face wash en gebruik ik al zeker 4 jaar. Ik stop er nooit meer mee hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat fijn dat ze zo goed bevallen! Ik heb deze nog niet geprobeerd, maar de verpakking ziet er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen