Persoonlijk | Het uit de kast verhaal van mijn zusje

by - 07:00


Ik heb een heel leuk en lief zusje. Vorig jaar kwam ze tegenover mij en mijn ouders uit de kast. Omdat ik dit nogal wat vind voor een (toen) 16 jarig meisje ben ik daar nog steeds heel erg trots op. Daarom wilde ik haar verhaal met jullie delen vandaag.

Ik ben Isa het zusje van Lieke, ik ben nu 17 jaar. Ik ben lesbisch en ik wil jullie mijn verhaal vertellen. 

Ik ben altijd een jongens meisje geweest, ging ook altijd met jongens om,  en vroeger had ik bijna alleen maar 'vriendjes' en maar één echt vriendinnetje. Ik kleden me ook altijd stoer en hield ook meer van het ravotten dan het lakken van nagels.

In juni 2015 heb ik een meisje leren kennen via Instagram en we hadden meteen contact. Ik voelde me altijd wel meer aangetrokken door meisjes (al heb ik ook wel is een vriendje gehad). Ook bij Ilse had ik dit gevoel, we spraken elkaar bijna de hele dag op Whatsapp en hebben na een tijdje wat afgesproken. En toen wist ik het zeker.. Ik wil met haar samen kunnen zijn.

In de tussentijd wisten sommige vrienden het al, deze reageerde hier heel leuk op en vonden het goed dat ik het gezegd had. Een aantal dagen later had ik een feest en dit vond ik het goede moment om het aan mijn vrienden te vertellen. Ik moest het gewoon kwijt ook al was ik bang voor de reactie. Ik moest huilen van geluk dat dit er eindelijk uit was en iedereen knuffelde me en had respect voor me.

De dag erna heb ik het mijn ouders vertelt. Ik had Lieke die zelfde dag een appje gestuurd omdat ik het niet gewoon in het echt kon vertellen. Toen papa en mama thuis kwamen was ik heel zenuwachtig en wist ik niet wat hun reactie zou zijn. Samen met de hulp van Lieke ben ik er uitgekomen! Mijn ouders waren blij dat ik het vertelde en accepteerde en respecteerde het. Niet veel later was ik samen met een meisje, en bij beide families werden we met open armen ontvangen en niemand die er problemen mee had.

Het is moeilijk om er voor uit te komen, het word niet altijd respecteert. Maar liefde is liefde maakt niet uit met wie, als die persoon je gelukkig maakt is het goed. Accepteer mensen zo als ze zijn, en zo niet laat ze dan gewoon gelukkig zijn.

Liefs, Isa en Lieke 

You May Also Like

7 reacties

 1. Wat een mooi verhaal, super dat je dit deelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een van mijn beste vriendinnen durfde het eigenlijk ook niet te vertellen, uiteindelijk vertelde ze het als eerste aan mij, dat vond ik wel een eer. Gelukkig ben je er voor uit gekomen en werd het over het algemeen goed ontvangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, knap dat je er zo open over praat! Jammer genoeg is er nog steeds een taboe rondom uit de kast komen. Goed dat je je verhaal doet. Heel erg veel geluk! Liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Lieve reacties allemaal, dankjewel ook namens mijn zusje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie post zeg! En wat zijn jullie leuke zusjes! Eigenlijk zou het niet knap moeten zijn om dit te delen he? Ben blij dat jullie ouders er zo tegenover staan! Liefde is liefde! :)

  BeantwoordenVerwijderen