Do it yourself | Patched shirt

by - 07:00


Ik kondigde het al een aantal keer aan op mijn Instagram, deze leuke DIY. Het is helemaal in shirtjes, jasjes en broeken met patches er op. Elke keer als ik een leuke top tegen kwam vond ik ze nogal prijzig en toen bedacht ik me dat je het ook makkelijk zelf kan maken. Dus vandaag deel ik het met jullie!


Wat heb je nodig?
 Shirtjes, broeken, jasjes etc.
 Patches (Aliexpress)
 Strijkijzer
 Naaimachine/naald en draad

Wat moet je doen?
Zoek uit waar je de patches op wil hebben, ik koos voor twee t-shirts. Leg de patches neer zoals jij ze wil hebben. Omdat ik twee verschillende stoffen shirts heb, synthetisch en katoen zijn er twee verschillende manieren op de patches vast te maken

Synthetisch
Leg een katoenen zakdoek (dit voorkomt brandplekken) op de patches en strijk ze zo op het shirt. Draai het shirt binnenstebuiten en strijk de achterkant van de patches nog een keer. Voel goed of ze vast zitten en anders kun je er wat langer overheen gaan.

Katoen
Ook hierbij strijk je eerst de patches vast op het shirt. Omdat katoen een dikkere stof is is de kans groot dat de patches tijdens het wassen loslaten als je ze er alleen op strijkt. Daarom heb ik (mama) de patches vast genaaid op het shirt. Als je geen naaimachine hebt kun je ze gewoon met de hand er op vast maken.

Ik ben in totaal €22,- kwijt voor het maken van deze twee shirts, dit kostte me een uur tijd. Voor dit geld kun je nergens zulke leuke shirts vinden!


Laat mij via een Instagram tag weten als je de DIY geprobeerd hebt!
Liefs, Lieke

You May Also Like

7 reacties

 1. Wat leuk! Vroeger deed ik dat ook wel eens, ook voor mijn zoon. Een saai shirt werd dan als nieuw!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super leuk! Ik ga ook wat patches bestellen en wat kledingitems pimpen hiermee :) Je brengt me op ideeën!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee een uniek shirtje wat niemand heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh dit vind ik echt een heel erg leuk idee! Dat ik daar nooit zelf aan gedacht heb!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ziet dit er echt ontzettend tof uit! ik wil nu meteen al mijn saaie t-shirts onder handen nemen haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Superleuk dit! ik heb laatst ook een broek gepatched, eigenlijk stiekem omdat ik een vlek erop had haha

  BeantwoordenVerwijderen