24-08-16

Recept | Biefstuk met ham en rode wijn


Na al mijn pasta recepten kom ik vandaag met een biefstuk recept. Ik was op internet weer op zoek naar een lekker recept, eens een keer wat anders na de verschillende pasta recepten die ik al met jullie gedeeld heb. Zo kwam ik bij dit biefstuk met ham in rode wijn recept

Wat gaan we maken?
Biefstuk met gebakken aardappels voor 4 personen.

Wat heb je nodig?
 4 biefstukjes
 serranoham
 bakje champignons
 klein flesje rode wijn
 2 uien
 zak gekookte aardappeltjes
 olie
 peper
 cayennepeper
 zout

Wat moet je doen?
Verwarm een pan met boter op hoog vuur. Als de boter gesmolten is kun je de aardappeltjes gaan bakken. Ondertussen kun je de champignons in plakjes snijden en de ui in ringen. Maak een sausje van een etl. olie samengevoegd met peper, cayennepeper en zout. Besmeer de biefstukjes hiermee.

Verwarm een andere pan met boter. Bak hier kort 4 plakjes serranoham in totdat deze hard geworden zijn, haal ze er dan uit en doe de champignons en uien in de zelfde pan. Bak ze totdat ze bruin zijn.
daarna kun je de biefstukjes erbij leggen. Als de biefstukjes in de pan liggen kun je de rode wijn erbij gieten. Bak de biefstukjes 2 min per kant.

Serveer de biefstukjes met een plakje gebakken serranoham er op en gebakken aardappels, champignons en uien er naast.

Smakelijk!
Liefs, Lieke 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

© 2016 Lifestylelieke.nl. Mogelijk gemaakt door Blogger.