Persoonlijk | Mijn vakantie in Mallorca

by - 09:26


Ik heb het jullie al laten weten en het is jullie misschien ook wel opgevallen, maar ik heb afgelopen 16 dagen in de Spaanse zon mogen genieten. Ik heb weinig tot geen blogs kunnen lezen en mijn blog- social media accounts waren ook een beetje dood. Maar ik ben weer terug dus ook in de blog wereld!


Als eerst even een kleine introductie over mijn vakantie. Al 14 jaar ga ik samen met mijn ouders en zusje op vakantie naar Club Martha's Resort in Cala Egos Mallorca. Ik hoor je al denken, waarom ga je niet op vakantie met vriendinnen of met je vriend? Vanwege mijn opleiding lopen mijn vriendinnen en ik stage in de zomerperiode, allemaal langs elkaar dus een vakantie zat er niet in. En ik ben tot nu toe nog steeds een happy single.

Maar in de afgelopen 14 jaar heb ik daar vrienden gemaakt die er elk jaar weer voor zorgen dat we een top vakantie hebben. We doen leuke dingen met elkaar en hebben altijd iets te kletsen. Niet alleen op vakantie zien we elkaar maar ook buiten de vakantie.

Trips
Bij een vakantie horen ook leuke uitjes, ik heb veel met mijn ouders gedaan maar ook een aantal dingen met vrienden. Met vrienden zijn wij (mijn ouders, zusje en ik) naar een plaatsje genaamd Porto Cristo gereden. Hier hebben einde van de middag lekker geshopt en zijn daarna aan de haven gaan eten. Heerlijk gegeten en ook nog eens heel mooi met uitzicht op de boten.

Een dagje shoppen in Palma is niet te missen als je in Mallorca bent. Je komt er verschillende internationale winkelketen tegen maar ook schattige boetiekjes. Je kunt vanaf de Kathedraal zo bij alle grote hoofdstraten en marktjes komen, maar vergeet niet om ook de kleine zijstraatjes eens te pakken. Mijn shoplog van de vakantie komt volgende week online!

De laatste maar misschien wel leukste trip is het duiken en zwemmen in grotten. Als eerst werden we opgehaald bij ons hotel en reden we naar een plaatsje genaamd Porto Colom. Daar zat de duikschool. We kregen daar een kleine introductie van wat we precies gingen doen en daarna moesten we ons zelf in wetsuits gaan hijsen. Even later vertrokken we met een speedboot naar de grotten, deze rit duurde 25 minuten en de speedboot ging echt hard! Bij de grotten stopte de boot en moesten we ongeveer 20 meter zwemmen om bij de ingang te komen. Het is daar binnen super mooi!

Uiteten
Ik ben echt een eet genieter, ik kan van een goed gebakken stuk vlees enorm genieten. Wij zijn elke avond uiteten geweest, gewoon omdat het buffet op het hotel heel standaard is en uiteten niet heel duur is in Mallorca. We zijn vaak uiteten geweest bij tentjes in het dorpje waar ons hotel stond.

We zijn een keer in de haven van porto petro gaan eten waar je een heerlijke Chateau Briant kan eten. Cala D'or is een dorpje een paar kilometer verderop en daar hebben we ook nog eens heerlijk gegeten. En in El Arenal heb eindelijk sushi kunnen eten!

Opstap
Een avondje stappen was niet te missen in ons vakantie schema, we zijn bijna elke avond weg geweest. In Cala Egos zelf zit een Engelse karaoke pub genaamd Sparkles. Hier hebben we avonden tot laat gezeten en gewoon gezellig gekletst!

In Cala D'or zit de Time Out. Dit is van een Nederlandse eigenaar en ook met Nederlands personeel. Hier zijn we erg vaak geweest en hebben we ook ons favorieten shotje ontdekt, de Slipery niple. Vodka caramel met Malibu, echt heerlijk.

Als laatste zijn we een dag naar El Arenal geweest, misschien wel het hoogtepunt van mijn vakantie. We hebben eerst lekker gegeten bij Del Sol en zijn daarna gelijk door gegaan naar Megapark. Hier hebben we ons tot 12 uur vermaakt en zijn daarna naar Shooters gegaan.

Ik heb echt een top vakantie gehad en ben er nog steeds van aan het na genieten. Ik ben weer helemaal terug en ga natuurlijk weer jullie blogs met plezier lezen!
Liefs, Lieke 

You May Also Like

3 reacties

  1. Ohh heerlijk zeg. Volgens mij heb jij een hele fijne vakantie achter de rug :) Genieten hoor!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeh,w at klinkt dit goed! Heel fijn om te horen dat het zo geslaagd was! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Fijn dat je vakantie zo fijn was!! Grappig die mega lange rietjes...hihi

    BeantwoordenVerwijderen