Blog | Een blog plenda bij houden

by - 07:00


Ik hoor je al een beetje denken, 'wat is nou een plenda?' Dat is een planning agenda en heel erg handig voor bloggers. Ik heb sites uitgeprobeerd waar ik mijn planning in bij hield of gewoon in een agenda, maar niks lukte. Nu heb ik al zo'n twéé maanden deze plenda en voor mij werkt dit heel fijn.

Ik ben heel erg van het vooruit werken en het inplannen. Zeker omdat ik het druk heb gehad de laatste tijd, maar ideeën over nieuwe posts wil ik zo snel mogelijk ingepland hebben. Zoals ik al zei lukte het niet om het via internet bij te houden en een agenda had ook geen zin. Toen kwam ik met de plenda

Ik heb dit al veel bloggers zien doen maar op internet kwam ik iets leuks tegen waardoor ik er nu mijn eigen draai aan heb gegeven. Ik kocht dit leuke schrift bij de Action met een aantal rollen washi tape en gekleurde stiften.

Zoals je ziet verdeel ik de linker pagina in 4 vakken, deze staan voor de 4 dagen waarop ik iets post. Ik plan meestal 1 á 2 weken vooruit, dus ik zet bij elke dag alvast waarover ik wil schrijven. Ook heb ik 2 afvink vakjes om te checken of ik er al foto's van heb gemaakt of dat ik hem al geschreven heb.

De rechter pagina heb ik verdeeld in 3 vakken. In het eerste vak heb ik een to do lijstje met dingen die ik voor mijn blog moet doen, foto's maken van een bepaald product, iets testen of iets wat ik niet mag vergeten. Het tweede vak is voor de ideeën die ik heb voor de weken erop, zo kan ik altijd even terug bladeren als ik geen inspiratie heb. Het laatste vak is voor mijn bestellingen, ik bestel de laatste tijd best veel en soms weet ik niet meer waar of wat ik besteld heb. In dit vak houd ik bij of ik het al ontvangen heb of niet.

Een plenda is voor een chaoot zoals ik erg fijn. Ik vergeet niks, ik kan vooruit werken en ik heb al mijn ideeën bij de hand en ik kan ze ook nog aanvullen. Het kost niks en het is heel handig.

Werk jij al met een plenda?
Liefs, Lieke 

You May Also Like

4 reacties

 1. Wat leuk om dat zelf te maken! Misschien nog wel leuker dan een kant en klare.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het ziet er handig uit :) Ik weet alleen niet of het voor mij werkt haha. Ik ben slecht in plannen. Kan wel een planning maken of agenda maken, maar deze bijhouden en/of me hieraan houden lukt vaak niet zo goed. Maar dat zegt meer over mij dan over zo'n agenda/plenda hihi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ook zo een schrift, vind het heel fijn werken!
  www.melikeseckin.com

  BeantwoordenVerwijderen