Dagjes weg | Een wonderlijke klim

by - 07:00


Mijn opa was in januari jarig en als cadeautje gaven mijn zusje en ik hem een klimtocht op de Sint Jans Kathedraal in Den Bosch. Mijn opa vond het geweldig en ik vond het ook heel leuk om eens de toerist in eigen stad uit te hangen!

We hadden dit dus al heel lang gepland staan maar omdat mijn zusje druk was met school en ik met stage besloten we om zondag 3 juni de wonderlijke klim te doen. Samen met papa, opa en mijn zusje. Je kunt de Sint Jan Kathedraal van binnen beklimmen, dit betekend dat je het trappen huis in gaat en zo naar boven gaat. Je komt dan langs de klokken en hoe het liedje dat de klokken speelt gemaakt is.

Omdat het het jaar is van Jeroen Bosch zijn er veel dingen te doen in de stad. Waaronder de wonderlijke klim die wij gedaan hebben. Hierbij ga je vanaf de buitenkant via trappen omhoog, Je komt hier op het dak terecht. Aan het begin kreeg je een kort verhaaltje van de gids te horen en daarna mocht je zelf een rondje lopen 'over' het dak.

Mijn opa genoot er van en ik vond het ook interessant om deze verhalen over Den Bosch te horen. Ook had je een super mooi uitzicht over heel Den Bosch! Na de klim zijn we naar café Hart van Brabant geweest en hebben daar nog even gezellig een Bossche bol gegeten.

Ik vond het echt heel leuk en interessant en je hebt voor weinig geld een leuk toeristisch dagje weg! De klim kostte €7,- voor een kaartje en bij elk terrasje in Den Bosch kun je wel een lekkere Bossche bol eten voor een paar euro.

Liefs, Lieke ✿

You May Also Like

2 reacties

  1. Toerist in eigen stad uithangen is altijd leuk. En wat ziet die Bossche bol er lekker uit zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mama die wil mij ook overhalen om dit te doen maar ik weet het nog niet haha. Die Bossche bol wil ik wel!

    BeantwoordenVerwijderen