Review | Essence Lights of Oriënt matt lipstick

by - 07:00


Van elke limited edition lijn van Essence koop ik minimaal één product. Sinds een tijdje is de Lights of Oriënt lijn uit, deze lijn is gebaseerd op de Arabische stijlen en kleuren. Ik had eindelijk tijd om even de Kruidvat in te gaan en nam een mooi product mee, namelijk de matt lipstick.

Ik vond het een moeilijke keuze tussen alle mooie producten van deze lijn, aangezien ze alles nog hadden in de Kruidvat in Heeswijk. Het oogschaduw palette was prachtig van binnen en van buiten maar de kleuren lijken te veel op mijn Vintage Rose palette van Essence. De highlighter stick vond ik ook echt een geweldig product alleen deze waren helaas al open gemaakt en getest en dan vind ik het zonde om die te kopen.

Mijn oog viel toen op de matt lipsticks van de limited editon lijn. Hij deed me denken aan een lipstick/balsem die ik vroeger (volgens mij) van het merk Gosh had. Er waren 3 hele mooie kleuren maar 01 Belly dancing queen sprak mij het meest aan.

Ik vind de huls van deze lipstick er heel leuk uit zien. Hij is compact, simpel maar door de glimmende gouden tekst vind ik hem toch een beetje chique. Ook vind ik de naam 01 Belly dancing queen erg leuk, maar dat vind ik van alle namen die Essence bedenkt.

Het is wel even lastig om hem aan te brengen omdat hij wat kleiner is dan een gewone lipstick, maar hij 'smeert' wel erg fijn. De pigmentatie is ook erg goed, ik hoef maar een laagje aan te brengen en hij zit perfect. De lipstick is zoals hij belooft ook echt matt wat ik heel fijn vind, ik hou totaal niet van gloss lipsticks.

Ik ben erg tevreden over de Lights of Oriënt matt lipstick in 01 Belly dancing queen. Ik had niet verwacht dat hij zo mooi en goed zou zitten. Helaas 'slijt' hij er wel een beetje van af als je wat eet of drinkt maar voor een lipstick van €2,59 vind ik dit geen must. Hij is matt, hij is mooi en dat voldoet aan mijn eisen!

Hebben jullie al iets van de Lights of Oriënt lijn?
Liefs, Lieke ✿

You May Also Like

4 reacties

 1. Wat een mooie kleur zeg! Ik vind de finish ook mooi en chic eruit zien. Ik heb zelf niks uit deze lijn gekocht, maar bij onze Kruidvat zijn de LE's ook altijd heel snel uitverkocht jammer genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hele mooie kleur! Staat je erg mooi. Voor mij zou hij wat te donker zijn, en ik moet eerlijk bekennen dat ik uit deze lijn nog niets gekocht heb. ;-). http://www.hillybillybeauty.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuke kleur! Staat mooi! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een hele mooie kleur voor de herfst vind ik. Leuk z'n donker rode :)

  BeantwoordenVerwijderen