Recept | Spaghetti carbonara

by - 07:00


Ik vind het leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Ik zoek of kom een leuk recept tegen en dat wil ik dan meteen uitproberen. Pasta pasta pasta, thuis is dit iets wat wij vaak eten omdat iedereen het lekker vind. Daarom maakte ik afgelopen week spaghetti carbonara met een beetje van Lieke.

Wat gaan we maken?

Spaghetti carbonara voor 4 personen

Wat heb je nodig?
♡ 200g spekjes
♡ 1 bakje champignons
♡ 1 ui
♡ 1 teen knoflook
♡ 2 eieren
♡ 50g geraspte Parmezaanse kaas
♡ 50g geraspte oude kaas
♡ zwarte peper
♡ 300g spaghetti

Wat moet je doen?
Verhit een pan op het vuur en bak daarin de spekjes, ondertussen snijd je de champignons in plakjes, snipper je de ui en pers je de knoflook.

Zet een pan water op het vuur en kook hier in ondertussen de spaghetti beetgaar. Als de spekjes redelijk gebakken zijn kun je de groentes erbij gooien en deze even mee bakken.

Klop ondertussen de 2 eieren los en doe hier de geraspte kazen ook door heen. Breng het op smaak met zwarte peper.

Zet de spekjes op laag vuur en giet de spaghetti af als deze beetgaar is, vang een kopje kookvochtop. Doe de spekjes en groentes bij de spaghetti in de pan. Voeg roerend de geklopte eieren met kaas toe aan de pan, blijf roeren totdat alles goed gemengd is. Is de substantie te dik? voeg een beetje kookvocht toe.

Dek de tafel en serveer je lekkere spaghetti carbonara, enjoy!
Liefs, Lieke ♡

You May Also Like

3 reacties

  1. Ziet er lekker uit! Ik eet zelf geen varkensvlees, maar misschien kun je de spekjes wel weglaten of vervangen voor kip. Denk alleen niet dat het dan nog echt "carbonara" mag heten haha.

    BeantwoordenVerwijderen