DIY | Memobord maken

by - 07:00


In de winkel zie je ze vaak hangen, leuke gekleurde memoborden. Al een tijdje was ik er naar eentje opzoek toen ik met mama samen deze DIY bedacht. Het kost niet veel geld, je krijgt een mooi resultaat en je maakt het zo leuk als je het zelf wil.


Wat heb je nodig?
♡ een foto doek
♡ fiberfill
♡ een leuke stof naar keuze
♡ gekleurde lintjes
♡ schaar
♡ niettang
♡ spelden

Als eerst meet je het fiberfill af op het foto doek. Knip het iets groter af dan weet je zeker dat je genoeg hebt. Dan doe je hetzelfde met het stof alleen zorg dat die lang genoeg is zodat je hem aan de achterkant van het fotodoek vast kan nieten. Als het goed is zit hier een houten rand en daar kun je makkelijk doorheen nieten.

Dan kun je het lint afmeten op de plekken waar jij het lint wil hebben, zoals ik heb gedaan in een ruit patroon maar je kunt ze ook gewoon recht doen. Voordat je het lint vast gaat nieten kun het eerst het beste in het stof vastzetten met spelden, zo kun je altijd nog veranderen. Zorg dat het lint goed vast komt te zitten want anders blijft er niks achter hangen.

En klaar is je memobord! Als extra kun je kleine wasknijpers versieren en die er leuk aan vastmaken of met knopen en paillette werken. Maak het naar je eigen smaak!

Liefs, Lieke ♡

You May Also Like

1 reacties