Recept | Roze limonade

by - 07:00

Het is de laatste dagen erg lekker weer, en niets is zo lekker als een koud glaasje limonade drinken in het zonnetje. Limonade maken is niet zo heel moeilijk en daarom deel ik vandaag met jullie mijn recept!

Wat gaan we maken?
Roze limonade voor één kan, wil je meer maken? verdubbel dan alles!

Wat heb je nodig?
♡ 2 kopjes suiker
♡ 2 kopjes water
♡ 200ml citroensap
♡ 1 kopje cranberry sap
♡ halve citroen
♡ ijsblokjes


Wat moet je doen?
Kook 2 kopjes water en voeg daar 1,5 kopje suiker aan toe. Blijf het koken en roeren totdat de suiker is opgelost. Haal de pan daarna van het vuur en laat het even afkoelen, eventueel in de koelkast.

Voeg daarna 200ml citroensap, 1 kopje cranberry sap en het halve kopje suiker nog toe. En roer dit totdat alles goed gemengd is en de suiker weer is opgelost (dit hoeft niet op het vuur). Voeg eventueel nog extra water toe om het op smaak te maken naar eigen wens. Als het helemaal smaakt zoals jij het wilt kun je het in een kan schenken met de ijsblokjes en een halve gesneden citroen!

Extra
Geef een ander leuk kleurtje aan je limonade door bijvoorbeeld het cranberry sap te vervangen door blueberry sap!

Geniet van je lekkere limonade met dit heerlijke weer!
Liefs, Lieke ✿

You May Also Like

4 reacties

 1. Lijkt me best lekker! Alleen zou ik de suiker vervangen door honing ofzo :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit lijkt mij wel lekker, alleen zou ik denk ik (een deel van) de suiker weglaten, omdat ik niet zo van heel zoet houd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan raad ik aan om een deel van de suiker weg te laten. 0,5/1 kopje suiker koken met het water en er dan verder niks meer bij doen!

   Verwijderen