Dagjes weg | dagje Amsterdam

by - 10:07


Vorige week ben ik een dagje naar Amsterdam geweest met school. Ik vertel jullie de laatste tijd veel over mijn dagjes weg en dat vind ik erg leuk. Ik krijg er leuke reacties op en vind het leuk om jullie te vertellen wat ik mee maak.

Met school hebben we om de week iets leuks wat we gaan doen, al heb ik nu wel een paar weken vakantie maar omdat alle examens bijna afgelopen zijn gingen we een dagje naar Amsterdam. We moesten om half 9 verzamelen op school en gingen met de bus richting Amsterdam. Helaas stond er een hele lange file en waren we er pas om 11 uur.

We begonnen toen ook gelijk de rondleiding, een heel leuk aardig vrouwtje met een geweldig Amsterdams accent deed de rondleiding. Ze vertelde over de huizen in Amsterdam, de VOC en hoe het allemaal gebouwd is vanwege het water en de zee. Later liepen we door en kwamen we langs de Wallen, ik was hier nog nooit geweest want ja als je een dagje naar Amsterdam gaat is dat niet het eerste waar je heen gaat. Maar wat ze ons vertelde was wel interessant. Later kwamen we nog langs de grootste coffeeshop van Nederland (ik zit op een goede school hoor alleen dit hoorde bij de rondleiding haha). Ook zagen we het kleinste huis van Amsterdam en heb ik plekjes gezien die ik nog nooit gezien had.

Daarna gingen we naar de Amsterdam Dungeon, ik ben hier al een aantal keer geweest dus zo eng vond ik het niet meer. Ik vind de Dungeon heel leuk, de verhalen zijn interessant en de acteurs doen het echt heel goed. Toen we uit de Dungeon kwamen hadden we een uurtje vrije tijd, ik ben samen met mijn vriendinnen gaan lunchen op het Rembrandtplein, ik had daar een lekkere club sandwich met kip en bacon.

Om 4 uur hadden we een rondvaart tocht, ook dit vond ik heel interessant. Er werd weer van alles verteld over de huizen waar we langs vaarden, het water waar we overheen gingen en ook over het Anne Frank huis waar we langs kwamen.

Ik had een heel leuk, gezellig en interessant dagje gehad!
Wat vinden jullie van Amsterdam?

Liefs, Lieke ✿

You May Also Like

4 reacties

 1. Superleuk dat je zo'n rondleiding hebt gedaan! Ik kom vaak in Amsterdam, maar heb er nooit aan gedacht om ook eens zo'n rondleiding te gaan doen. Misschien toch een keer proberen! Je ziet en leert zo wel een hoop over Amsterdam :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als een hele leuke dag! Jaren terug heb ik met school ook eens een rondleiding gehad, zo krijg je toch een beetje de belangrijke dingen mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik wil ook een keer in Amsterdam naar de Amsterdam dungeon. Die in London vond ik wel erg leuk dus ben benieuwd naar die in nederland

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat gezellig! Toevallig was ik maandag nog in Amsterdam, het was zo leuk!

  BeantwoordenVerwijderen